Get Adobe Flash player
Figyelem!
Területrendezési terv
Területrendezési terv
Területfejlesztési Koncepció
Területrendezési Program
Területrendezési terv
Pályázatkezelés
Szociális ellátás
Választás 2014
Hivatali címadatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei
Önkormányzati Hivatal

4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.

Központi telefonszám: 06-42/599-599

Elnöki titkárság: 06-42/599-527

Jegyzői titkárság: 06-42/599-529

Sajtóreferens: 06-42/599-556

Központi fax: 06-42/599-514

E-mail: elnok@szszbmo.hu
Linkek
mti_hirfelhasznalo
Új Széchenyi Terv
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
eak
tarsulas
Nyomda
tundermezo
ugynokseg
Jósa András Tömbkórház Projekt
A Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő sürgősségi osztályának komplex fejlesztése
Termalklaszter
eltes_banner
Határmenti kastélyturizmus
Kultúrális Örökség Napjai
temple_tour_banner
Kölcsey Televízió
Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzési Szervezési Önkormányzati Társulás
Tiszadobi Projekt
tourinform
Móricz Zsigmond Színház
Jósa András Múzeum
kkvhaz

Látványos szakaszához érkezett az M3-as autópálya építése

autopalya-thumbElkezdődtek a közúti felüljárók hídgerendáinak beépítési munkálatai az M3-as autópálya Őr és Vásárosnamény közötti szakaszán, az egyik ilyen szerkezetet kedden helyezték el az épülő sztrádaszakaszon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pusztadobos határában.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

A Térségi Hulladék – Gazdálkodási Kft. a Húsvéti ünnep körüli hulladékszállítás kapcsán tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az április 21-i (hétfői) körzetből április 19-én (szombaton) szállítja el a hulladékot. A Hulladékudvarok, valamint a Regionális Hulladékkezelő Üzem április 21-én zárva tartanak.

 

A Jósa András Múzeum új időszaki kiállítás

muzeum-thumbA "MESTERKEZEK" című kiállítás tavaly indult hagyományteremtő céllal, mely szeretne teret adni a megyében alkotó kézműveseknek, hogy bemutatkozzanak e kiállítás keretében. Ebben az évben húsz kézműves alkotásaival ismerkedhet meg az érdeklődő közönség.

Bővebben...

 

Kilencezer szabolcsi vállalkozó jutott eddig hitelhez a Széchényi Kártya Program keretében

szechenyi-hitel-thumbA márciusi adatok szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 9 ezer vállalkozó jutott mintegy 60 milliárd forint kedvezményes hitelhez a 2002-ben indított Széchenyi Kártya Program keretében - olvasható a térségi kereskedelmi és iparkamara honlapján.

Bővebben...

 

Határmenti együttműködés

thumbÚjabb lehetőségeket adnak a határmenti együttműködésre az uniós források. A magyar-szlovák határon átnyúló programok 2014- 2020 közötti stratégiai tervezéséről tartottak egyeztetést Nyíregyházán, a Megyeházán.

Bővebben...

 

Választás 2014 - Kétharmados többséget szerzett a Fidesz-KDNP 99,99 százalékos feldolgozottság szerint

valasztas-thumbKétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.

Bővebben...

 

Negyedszázados bejegyzését ünnepli a Kölcsey Társaság

kolcsey-tarsasag-thumbHivatalos bejegyzésének 25. évfordulója alkalmából szombaton és vasárnap nagyszabású ünnepséget rendez a Kölcsey Társaság.

 

Bővebben...

 

Hungarikum lehet a Szatmári Szilva

szatmari-szilva-thumbTunyogmatolcson tartotta alakuló ülését a Szatmári Szilva Baráti Társaság. A szervezet kezdeményezi az Európai Bizottságnál a Szatmári Szilva földrajzi védettségét, az abból készült  Szilvalekvárt pedig a Hungarikumok sorába szeretnék emelni.

Bővebben...

 

Másfélmilliárd forintos rekultiváció indult Nyíregyházán

rekultivacio-thumbTöbb mint másfélmilliárd forint európai uniós forrásból végzik el Nyíregyháza régi, borbányai hulladéklerakó rekultivációját - közölték a környezetvédelmi beruházás keddi projektnyitó rendezvényén a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Bővebben...

 

Irodát nyitott a Fáy-alapítvány Nyíregyházán

fayandras-thumbIrodát nyitott az OTP Fáy András Alapítvány Nyíregyházán; a létesítményben foglalkoztatott öt pályakezdő fiatal április közepétől pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningeket szervez a térség általános és középiskolás diákjainak - közölte a szervezet kommunikációs ügynöksége az MTI-vel.

Bővebben...

 

Választás 2014

valasztas-thumbSzabolcs-Szatmár-Bereg megye - Az idei országgyűlési választás egyfordulós, a szavazást vasárnap tartották meg. Az edménnyel kapcsolatban Kovács Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, Dr. Papp Csaba megyei jegyző, Tilki Attila Fehérgyarmat  polgármestere, Vinnai Győző megyei kormánymegbízott, Tőkés László, Európai Parlamenti Képviselő és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is értékelt.

Bővebben...

 

Észak-alföldi regionális turisztikai bemutató Párizsban

IMG_2808

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából Párizsban megrendezett többnapos eseménysorozat keretében Trócsányi Lászlónak, Magyarország párizsi nagykövetének kezdeményezésére észak-alföldi regionális turisztikai bemutatót tartottak a francia fővárosban.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

lomtalanitas-thumbAz Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft. a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft.-vel közösen lomtalanítást hirdet. A lakosok a lomtalanításra kijelölt szombati napok folyamán, a lomtalanítási táblával ellátott helyekre, illetve a családi házban élők az ingatlanuk elé, a saját hulladékgyűjtő edényeik helyére helyezhetik ki a lomot.

Bővebben...

 

Napi aktuális

napi-thumbMa van a Nemzetközi Roma Nap,ma ismertették a 2014. évi felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési adatait, ma mutatja be a Kiváló Magyar Sertéshús (KMS) védjegy és terméktanúsítási rendszert, a Tisza-tó nyári vízszintjét szerdára állítják be.

Bővebben...

 

Elültették az első egészségfát a borbányai szemétlerakó telepen

egeszsegfa-thumbElültették az első egészségfát a borbányai szemétlerakó telepen. A területet egy európai uniós pályázatnak köszönhetően közel másfél milliárd forintból kármentesítik. Petro Árpád, a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető-igazgatója a Megyei Sajtószolgálatnak elmondta, a csütörtöki napon elültetett növény csupán egy abból a több ezer példányból, amelyek a talaj minőségét fogják javítani.

Bővebben...

 

Virtuális, de élő ez a parlament

cbc-elo-parlamentA közös programok feltétele az információ, és azok átadása a lehetséges partnereknek a határon innen és túl. Így összegezhető annak a programnak a lényege, amely CBC Parlament révén a határon átnyúló együttműködés alapjait rakja le magyar, ukrajnai, szlovákiai és romániai partnerek bevonásával.

Bővebben...

 

Öt új helyszínnel bővül a történelmi emlékhelyek köre

kolcsey-szobor-thumbÖt új helyszínnel bővül a magyarországi történelmi emlékhelyek köre: a kormány döntése értelmében a budapesti Eötvös József Collegium, a mezőtúri református kollégium és könyvtár, a szatmárcsekei Kölcsey-kúria egykori helye, a Ludovika Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia is történelmi emlékhellyé válik, melyek száma így összesen 47-re emelkedik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.

Bővebben...

 

Múzeumfaluba kerül a nyírkátai toronysisak

templomtorony-nyirkata-thumbA Sóstói Múzeumfaluba kerül a műemléknek nyilvánított nyírkátai református templom toronysisakja. Páll István, a skanzen igazgatója az MTI-nek hétfőn elmondta: a 18.század végén épített toronysisakot évekkel ezelőtt cserélték le, azóta őrizték, és mint építészeti ritkaságot felajánlották a nyírségi múzeumfalunak.

Bővebben...

 

Szállítmányozó céget alapíthat Magyarországon a Magnit

orosz-magyar-kapcsolat-thumb

Az orosz vállalkozás egy ezer kamionból álló flottát hozna létre a megyében. Oleg Szidnyin szállítási szakértő,  Maxim Goloskokov projekt manager, Konsztantyin Koselev, műszaki vezető és Kiss Szilárd mezőgazdasági miniszteri biztos azért látogatott el Magyarországra, hogy megbeszélést  folytasson a Megyei Közgyűlés elnökével.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

bio-hulladek-thumbA tavalyi év időjárási viszonyait figyelembe véve döntött úgy Társaságunk, hogy 2014 évben áprilistól indítja el a heti rendszerességű biohulladékszállítást. Az idei év márciusa viszont kedvezett a kerti munkáknak, így a növényi hulladékok több területen is felhalmozódtak.

Bővebben...

 

Óraátállítás vasárnap

ora-allitasAz idén március 30-án, vasárnap hajnalban 2 óráról 3-ra állítjuk óráinkat. Magyarországon - az Európai Unió gyakorlatához igazodva - március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart a nyári időszámítás. A több évtizede bevezetett gyakorlattal hazánk egy napi átlagos villamosenergia-fogyasztását spórolhatjuk meg évente.

Bővebben...

 

Bokrétaünnepség a Jósa András Oktatókórházban

bokreta-josa-andras-korhaz-sewsztak-oszkarMegtartották a bokrétaünnepséget a Jósa András Oktatókórházban. A beruházás alapkövét tavaly októberben tették le, most már az épület szerkezetkészen várja a folytatást. A tervek szerint az év végére elkészül a beruházás, ami a berendezésekkel együtt 15 milliárd forintba kerül.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

A Térségi Hulladék – Gazdálkodási Kft. tájékoztatja a biohulladék szállításba bevont, családi házas övezetekben lakókat, hogy 2014. március 31-től a növényi eredetű bomló szerves hulladékot újból minden héten, a már megszokott napokon szállítja el.

 

Elkezdődött a beregi árapasztó tározó építése a Tiszán

arapaszto-vinnai-sesztak-thumbElkezdődött a beregi árapasztó tározó építése a Tiszán, a több mint 33 milliárd forint értékű, a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése Program (VTT) keretében zajló beruházás alapkövét Áder János köztársasági elnök tette le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpa határában, szerdán.

Bővebben...

 

Újabb értékekkel bővült a Megyei Értéktár

beregi-keresztszemesA Szatmári szilvalekvár, a Nyíregyházi bokortanyák, a Szatmári középkori templomok, a Túristvándi vízimalom és a Paszabi szőttes után, most a Zümi mézes gyümölcsszörpök, az Ajaki lakodalmas és a Beregi keresztszemes hímzés – Felső-Tiszavidéki keresztszemes hímzés is felkerült a listára. Bővebben ITT olvashat a helyi értékekről. 
 

Az eddig elért eredményeket értékelte a Kárpátok Eurorégió Nyíregyházán

konf-cikkTörténelminek nevezete a Kárpátok Eurorégió pénteki találkozóját Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke annak kapcsán, hogy aláírták Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodást. Az ülésen többek között erről, valamint az eddig elért eredményekről és tapasztalatokról beszélgettek a résztvevők.

Bővebben...

 

Segítik a biotermesztést

bio-sesztak-oszkarA helyi biotermékek piacra jutását kell segíteni és támogatni, az ökotermesztés elterjedését Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is - hangzott el a Kelet Kapuja Ökotermesztők Egyesületének hagyományos fórumán Nyíregyházán.

 

Bővebben...

 

Március 22.: A Víz Világnapja

viz-vilagnapja-sesztak-oszkarMárcius 22. a Víz Világnapja, amelynek ünneplése az 1992-ben rendezett Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferenciára vezethető vissza. Ezen esemény hatására az ENSZ március 22-ét e nappá nyilvánította, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz kiemelten fontos szerepére életünkben.

Bővebben...

 

Energiatudatos elkötelezettség

korhaz-bejaras-thumbKörnyezettudatosság, energiahatékonyság és társadalmi felelősségvállalás. Ez a három alapelv vezérli mindazokat, akik csatlakoztak ma a 2011-ben indított Virtuális Erőmű Programhoz (VEP) és vállalták, hogy 2020-ra egy 200 MW fosszilis erőmű kapacitásának megfelelő „virtuális erőművet” építenek fel.

Bővebben...

 

Négymilliárdos szennyvízberuházás öt észak-szabolcsi településen

szennyviz-ajak-thumbTöbb mint négymilliárd forint összegű európai uniós és nemzeti támogatással két észak-szabolcsi kisváros, Ajak és Dombrád korszerűsítheti meglévő szennyvízhálózatát, illetve három község, Anarcs, Gyulaháza és Nyírkarász építheti ki új vezetékrendszerét.

Bővebben...

 

Nem kell már Debrecenbe menni

earf-thumbSzolgáltató irodát nyitott az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (ÉARFÜ) Nyíregyházán, így a hazai és uniós pályázatokban résztvevő önkormányzatoknak, szervezeteknek és vállalkozásoknak már nem kell Debrecenbe menniük, ha ügyet akarnak intézni.

Bővebben...

 

Ratkó József emléknap a Kossuth Lajos Gimnáziumban

ratko-thumbRatkó József emléknapot tartottak Nyíregyházán. Az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban emléküléssel tisztelegtek a József Attila-díjas, Magyar Örökség-díjas költő, drámaíró munkássága előtt, és halálának 25. évfordulóján a gimnázium falán márványtáblát avattak fel.

Bővebben...

 

Kulturális alapú térségfejlesztési együttműködés kialakítása

sajtoanyag-thumbA Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet által 2013. szeptember 30.   napján meghirdetett „sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos, országos, térségi és   helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó” felhívásra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei   Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. vidékfejlesztési projektötletet   nyújtott be, amely a projekt-kiválasztási eljárásban támogatásban részesült.

Bővebben...

 

Három nyíregyházi emlékművet állít helyre tavasszal a NYÍRVV Nonprofit Kft.

szobor2-thumbA felújítás a Pazonyi téri román emlékművel kezdődött, melyet Társaságunk tisztít, fényez, illetve fúgázzuk az esetleges hézagokat, réseket, mely segít kivédeni az időjárás kedvezőtlen hatásait, és megállítja a szobor állagromlását.

Bővebben...

 

Hitelekkel segíti a betelepülést a fényeslitkei ipari parkba az RFH. Zrt

ipari-park-fenyeslitkeTőkebefektetéssel és fejlesztési hitelek kihelyezésével segíti a fényeslitkei ipari parkba betelepülni szándékozó vállalkozásokat a Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Zrt. - közölte a park projektmenedzseri feladatait ellátó állami tulajdonú társaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhonyban kedden.

Bővebben...

 

Egyedülálló forradalmi vívmányok

marc_15_thumbKisvárda – Vármegyénk több mint hatezer honvéddel valamint élelmezési ellátmánnyal sietett a haza szolgálatára.

 

 

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

A Térségi Hulladék – Gazdálkodási Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy március 15-én a Hulladékudvarok, valamint a Regionális Hulladékkezelő Üzem zárva tartanak.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Értéktár: Beregi Keresztszemes Hímzés

baracsi_endre_thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés döntése értelmében a tavalyi évben létrejött  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár, illetve megalakult a Szabolcs-Szatmár-Bereg   Megyei Értéktár Bizottság.

Bővebben...

 

Befejeződött a hétmilliárdos hulladéklerakó-rekultiváció Szabolcsban

rekultivacio_thumbBefejeződött a több mint hétmilliárd forint értékű hulladéklerakó-rekultiváció Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 108 településén - közölte Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzati közgyűlés elnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján kedden.

 

Bővebben...

 

Hulladékért virágot akció

thg-thumb_szszbmoNyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Térségi Hulladék–Gazdálkodási Kft. 2014. március 17-e és március 29-e között, ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót.

 

Bővebben...

 

Sipkaysok Svédországban

thumbA YesComenius projektnek köszönhetően Magyar Miklósné tanárnő vezetésével alkalma nyílt négy idegenforgalmi osztályos Sipkays diáknak, és a projektben dolgozó tanároknak hogy elutazzanak az egyik partnerországba, Svédországba.

Bővebben...

 

A hölgyeket köszöntötték a Megyeházán

A nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötte a szebbik nem képviselőit Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Papp Csaba, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jegyzője, Dr. Székely Tíbor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye aljegyzője és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat férfi munkatársai.

Bővebben...

 

Átadták a harmadik Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjait - 3 év alatt 800 vállalat csatlakozott a programhoz

energia-thumbBudapest, 2014. március 6., csütörtök (OTS) - A 2011-es jelképes alapkőletétel óta a Virtuális Erőmű Program az országban egyedülálló szakmai és társadalmi összefogással rendelkező energiahatékonysági programmá nőtte ki magát. Több mint 800 vállalat lépett be a Programba, számos közülük már jelentős energiamegtakarítással büszkélkedhet. Az Energiatakarékossági Világnap alkalmából immáron harmadszor díjazták a legkiemelkedőbb energiatudatos és energiahatékony szervezeteket.

Bővebben...

 

„Ne csak egy szolgáltatást, hanem csomagot vegyenek igénybe a turisták”

turisztika-kicsiHárom ország fogott össze annak érdekében, hogy közös turisztikai attrakciókat találjanak vagy fejlesszenek ki. Az európai uniós forrásból megvalósuló pályázat nyitókonferenciáját pénteken tartották a Megyeházán, ahol a romániai Szatmár megye, Kárpátalja, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg szakemberei vettek részt.

Bővebben...

 

Emléknap - Kövér: a kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn

emlekmu-thumbA kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn volt, a magyaroknak pedig jó okuk van ezt nem elfelejteni - jelentette ki Kövér László a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére emelt szobor avatóünnepségén kedden Nyíregyházán.

Bővebben...

 

MEGHÍVÓ - A Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékére

A Magyar Országgyűlés Elnöke, a Periférián Alapítvány, Nyíregyháza MJV Önkormányzata, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzata meghívja Önt A Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékére felállított emlékmű avatására. MEGHÍVÓ>>>
 

Orbán: a közmunka kapu a munka világába

vasarosnameny-rendorseg-thumbA közmunka kapu, amelyen keresztül be lehet lépni a segély világából a munka világába, ezért azt meg kell becsülni - mondta Orbán Viktor hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

Bővebben...

 

Jelentős támogatást kap a diáksport Szabolcsban

diaksport-thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és tanuló gyermekek, diákok fizikai aktivitásának, sportolási hajlandóságának növelését és ezáltal egészségük megőrzését, valamint a közösségi és szakmai kapcsolatok erősítését helyezi középpontjába az az együttműködési megállapodás, amelyet csütörtökön írt alá Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke és Seszták Oszkár, a Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Közgyűlés elnöke Nyíregyházán.

Bővebben...

 

Elfogadták a Területfejlesztési Koncepciót és az idei költségvetést is

kozgyules-thumbA Területfejlesztési Koncepció, a költségvetés és Nyíregyháza fenntartható városfejlesztési programjának elfogadása - csupán néhány pont abból a huszonhatból, amelyet ma tárgyalt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés. „A koncepció elfogadása egy másfél éves előkészítő munka lezárása” - mondta el a Területfejlesztési Koncepcióval kapcsolatban Seszták Oszkár, Megyei Közgyűlés elnöke. Szerinte a tényleges programok legkorábban már az európai parlamenti választások után elindulhatnak.

Bővebben...

 

Tájékoztató

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 30 napos társadalmasításra bocsátja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program Területi Hatásvizsgálati dokumentációját, a területfejlesztési koncepció, a területfejlesztési program és a területrendezési terv tartalmi követelményeiről, valamint illeszkedésük, kidolgozásuk, egyeztetésük, elfogadásuk és közzétételük részletes szabályairól szóló 218/2009 (X.6.) Korm. rendeletben meghatározottak alapján.

Bővebben...

 

Indul a tervezési területek elismertetése

elismertetes-thumbMegkezdődött a 2014-2020-as időszakra a Helyi Fejlesztési Stratégiához kapcsolódó tervezési  terület előzetes elismertetési eljárása, amelynek elősegítése érdekében a Magyar Nemzeti   Vidéki Hálózat megyei referense egyeztetést hívott össze az érintettek számára, melynek   helyszíne a Megyeháza volt. (2014. február 12.)

Bővebben...

 

Ismert és elismert szervezete Európának

euroregio-thumbAz elmúlt 21 év eredményeit és a jövő feladatait összegezték a Kárpátok Eurorégió 40. ünnepi tanácsülésén pénteken Nyíregyházán.

 

Bővebben...

 

Idegenvezetők Világnapja

benczur-thumbA Jósa András Múzeum is csatlakozik idén az Idegenvezetői Világnap rendezvényeihez.  1985 óta már számos országban hagyománnyá vált, s egyre többen csatlakoznak ehhez az eseményhez, mely több napos program kavalkáddá nőtte ki magát.

Bővebben...

 

Esküt tettek a Külképviseleti Választási Iroda tagjai

dr-palffy-ilona-valasztas-thumbA Külügyminisztérium beregszászi és ungvári külképviseletein dolgozó munkatársak, azaz a Külképviseleti Választási Iroda (KÜVI) tagjai tettek esküt Nyíregyházán. A Megyeházán 24-en vették át megbízólevelüket.

Bővebben...

 

Kelet-Magyarország interjú: Fejlődés saját ötletekkel

km-sesztak-oszkarA cél az, hogy minél több pénzt szerezzünk meg, és azt úgy költsük el, hogy valós gazdaságfejlesztési célokat szolgáljon. Az önkormányzatok nem maradtak munka, feladat és forrás nélkül: az elkövetkező években több tízmilliárd forintot kell a legjobb helyre irányítaniuk a fejlesztések érdekében - értékelte a gyökeres változásokat szerkesztőségünk vendégeként Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

Bővebben...

 

„TANDEM - TANuljunk DEMokráciát a közös sikerért!” nyitókonferencia

tandem-thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a megyei civil szervezetek felé irányuló partnerségi együttműködéseit erősítendő a „TANDEM - TANuljunk DEMokráciát a közös sikerért!”című projekt révén, melynek nyitókonferenciáját a Megyeházán tartották.

Bővebben...

 

VI. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia - Országos döntő

27-thumbAz országos döntőbe - a területi és selejtező meccsek után - olyan bázisiskolák diákjai kerültek be, akik a felnőtt bajnokságban jól szereplő csapatok utánpótlását biztosítják.

 

Bővebben...

 

Januárban folytatódtak a partnerségi megbeszélések a Megyeházán

munkacsoport-thumbJanuárban került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program társadalmasításra bocsátott munkaanyagának megvitatására a Vállalkozói-, Intézményi és Civil-, valamint az Önkormányzati partnerségi munkacsoport üléseken.

Bővebben...

 

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) tervezési folyamatának társadalmasítása zajlik a megyei önkormányzatnál

baracsi-endre-thumbA munkába bevont szakmai szereplőket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, mint a tervezési feladatok gazdája és végrehajtásának felelőse, nagy körültekintéssel és a szakmai jártasság figyelembe vételével határozta meg.

Bővebben...

 

Ukrán-magyar egyeztetés a Megyeházán

ua-del-thumbKétoldalú egyeztetés volt a Megyeházán hétfőn ukrán szakértőkkel.  "A határmenti együttműködés fejlesztése 2011-2015 évekre vonatkozó állami programjának jóváhagyásáról” szóló rendelet alapján a Bilokony Dipromiszto Ukrán Állami Várostervező Tudományos Kutató Intézet Ukrán Állami Vállalat (Kijev) megbízást kapott az ukrán-magyar határmenti régió fejlesztése közös projektjének kidolgozására.

Bővebben...

 

"A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével"

ukran-delegacio-thumbA napokban (január 27-én)  Nyíregyházán tartották első kerekasztal megbeszélésüket  "A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével" című projekt partnerei. A projekt az EU által támogatott, az ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna 2007-2013 keretében valósul meg.

Bővebben...

 

Határidő előtt

fejlesztes-thumbIdő előtt, már februárban benyújtja az Európai Bizottságnak a kormány a 2014-2020-as időszak európai uniós fejlesztési forrásainak felhasználásáról szóló partnerségi megállapodást.

Bővebben...

 

Településfejlesztési konferencia a Megyeházán

teruletfejlesztesi-konf-thumbTelepülésfejlesztési és tervezői konferenciát rendeztek Nyíregyházán amelynek középpontjában az Európai Unió 2014-2020-as időszakra vonatkozó hazai fejlesztési lehetőségei álltak.

Bővebben...

 

Összesen 25 százalék rezsicsökkentés várható ebben az évben a nagyobb szolgáltatóknál

elnok-retro-thumbBalatonszárszón tárgyalt január 24-én a rezsicsökkentés mértékéről és ütemezéséről a Fidesz. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Megyei Sajtószolgálatnak elmondta: a nagyobb szolgáltatóknál összesen 25 százalékkal, a szemétszállítás és kéményseprés területén pedig 10 százalékkal várhatóak alacsonyabb árak ebben az évben.

Bővebben...

 

Új főút építését tervezik Encs és Tiszanagyfalu között

elkerulo-thumbA világörökség részeként jegyzett tokaji borvidék, valamint Tokaj város közlekedésének tehermentesítésére új főút építését tervezik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encs és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszanagyfalu között - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a megvalósíthatósági tanulmányt készítő budapesti Via Futura Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft. munkatársa csütörtökön Nyíregyházán.

Bővebben...

 

Egymilliárdos technológiai fejlesztés a Resilux tuzséri gyárában

gyarsor-thumbTöbb mint egymilliárd forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg tuzséri gyárában a Resilux Közép-Európa Csomagolástechnikai Kft. - közölte Hifner Judit ügyvezető igazgató kedden az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

Kölcsey TV: A Magyar Kultúra Napja

szatmarcseke-kicsiA Kölcsey Televízió több időpontban is műsorra tűzi a Magyar Kultúra Napja szatmárcsekei rendezvényének összefoglalóját. Január 19-én, vasárnap ökumenikus istentisztelettel, koszorúzással emlékeztek Kölcsey Ferenc, nemzeti imánk megalkotója előtt.

Bővebben...

 

A magyar kultúra napja - Halász János: a Himnusz a magyarság kulturális aranytartaléka

kulturanapja-thumbA Himnusz a magyar kultúra legerősebb identitásképző alkotása és egyben aranytartaléka is - hangsúlyozta Halász János kultúráért felelős államtitkár a magyar kultúra napja alkalmából vasárnap Szatmárcsekén megtartott ünnepségen.

Bővebben...

 

A magyar kultúra előtt tisztelegtek

megyehaza-kultura-thumbSeszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg a kultúra napi rendezvénysorozatot. Bár a megyei önkormányzat elsődleges és fő feladata 2012. januárjától a területfejlesztés, megyei programok kidolgozása a gazdaságfejlesztésre, a közgyűlés elnöke fontosnak tartja a kultúra terjesztését, Kölcsey emlékének ápolását annak okán is, hogy a Himnusz írója Szatmár Vármegye főjegyzője és országgyűlési követe is volt.

Bővebben...

 

Kölcsey Ferenc Szónokverseny a Megyeházán

szavaloverseny-thumbA verseny közel 3 órán keresztül zajlott. Tartalmas, színes szónoklatokat hallhatott az a mintegy 60 fős hallgatóság, akik kíváncsiak voltak az 5. alkalommal megrendezett szónokversenyre Nyíregyházán, a Megyeháza Bessenyei Nagyteremében.

 

Bővebben...

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program területi hatásvizsgálatáról szóló tájékoztatás és tematika

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat ezúton tájékoztatja a megye nyilvánosságát, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program területi hatásvizsgálatáról szóló tájékoztatás és tematika letölthető a "Tájékoztatás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program Stratégiai és Operatív munka" címen. A nyilvánosságra hozott anyaggal kapcsolatos észrevételeiket 2014. február 12-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre küldhetik el.

 

A Magyar Kultúra Napja - Szónokversenyt rendez a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Önkormányzat

magyar-kultura-napja2014Az önkormányzat 2008-ban avatta fel Kölcsey Ferenc szobrát a nyíregyházi megyeháza előtti téren, azóta minden évben nagyszabású ünnepségsorozat keretében emlékeznek meg a Kölcsey Társasággal és szatmárcsekei önkormányzattal közösen a Himnusz írójáról - tájékoztatta Gergely Zsolt szervező az MTI-t.

Bővebben...

 

Digitális átállás és költözés – ilyen volt a Kölcsey Televízió 2013-as esztendője

kolcsey-thumbbb0109Digitális átállás és költözés – röviden így jellemezhető a Kölcsey Televízió 2013-as esztendője. Dóka Imre, a megye televíziójának igazgatója elmondta, hogy november első heteiben a mátészalkai és a nyíregyházi adójuk is átállt a digitális frekvenciára. Ezzel párhuzamosan költözniük is kellett – tette hozzá.

Bővebben...

 

Előzetes nyilvántartásba vétel január 13-ig

mnv_20130108_thumbIdén is kezdeményezhetik projektötletek benyújtásához előzetes nyilvántartásba vételüket a  vidékfejlesztésben érintett magánszemélyek vagy szervezetek, amire januárban 6 és 13 között van lehetőség.

Bővebben...

 

Karácsonyfáért ajándék

ajandek-karacsonyfaA Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014. január 6. és január 18. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez.

 

Bővebben...

 

Kéményseprők a Megyei Önkormányzatnál

kemenysepro-thumbSeszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke ma hivatalában fogadta a kéményseprőket, azaz Bihari Ferencnét, a Carbon-szaksz BT. ügyvezető igazgatóját, Valkó Lászlót, a Kéményseprőipari Kft. ügyvezető igazgatóját, és Kiss Tibor kéményseprő mestert.

Bővebben...

 

Az Észak-Kelet Magyarországi Hulladék Rekultivációs Önkormányzati Társulás területén lévő bezárt illetve felhagyott TSZH lerakók rekultivációja

hulladek-rekultivacio-thumbAz Észak-Kelet Magyarországi Hulladéklerakó Rekultivációs Önkormányzati Társulás 9 kistérség 11 településéből jött létre a közös érdek és a települési szilárdhulladék közszolgáltatás szervezettsége miatt. A 9 kistérség a következő: Miskolci, Tiszaújvárosi, Mezőcsáti, Szikszói, Ózdi, Bodrogközi, Mezőkövesdi, Nyírbátori és Vásárosnaményi.

Bővebben...

 

Tisztelt Megyebeli Polgárok! Kedves Hölgyeim és Uraim!

2014ujevVéget ért az óesztendő, kívánom, hogy az új évben újult erővel hittel és  tettvággyal nyissanak új fejezetet  életükben! Ahogyan nyitunk mi is az új feladatnak való megfelelés érdekében.

Bővebben...

 

Hatodik ülését tartotta a Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar - Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság

thumb-ukHatodik ülését tartotta december 20-án az ukrajnai Börvingesen a Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar - Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság, amelynek legfőbb célja a határ menti, a helyi és regionális együttműködések és partnerségek építése és ápolása.

Bővebben...

 

Változik a piacok nyitvatartása és a parkolás rendje

nyirvv-thumbAz ünnepek alatt változik a piacok nyitvatartása- tájékoztatta a Megyei Sajtószolgálatot Szabó Edina, a NYÍRVV Nonprofit Kft. sajtóreferense.

 

Bővebben...

 

Javuló foglalkoztatás

kozgyules-thumbEgy év viszonylatában 13 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

 

 

Bővebben...

 

Ünnepi hulladékszállítás

unnep-szemetszallitas-thumbA Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. a közelgő ünnepek kapcsán az alábbiakról tájékoztatja a tisztelt lakosságot:

 

 

Bővebben...

 

Szombaton szünetel az ügyfélfogadás

megyehaza-thumbTisztelt Partnereink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013.december 21-én, szombaton nincs ügyfélfogadás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatnál. Legközelebb december 23-án, hétfőn állunk rendelkezésükre.

 

Megérkezett a Megyeházára a Betlehemi Békeláng

betlehemi-lang-thumbA lángból - ahogyan minden évben - bárki vihet az otthonába, szűkebb vagy tágabb közösségébe. A Megyei Sajtószolgálatnak Gulyás József, a Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke elmondta, a láng a családi összetartozás, a biztonság, a kölcsönös bizalom és szeretet jelképe.

Bővebben...

 

Karácsonyi koncert a Megyeházán

karacsonyi-koncert-megyehaza-thumbiA Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár nívó- és Csokonai-díjas Debreceni- illetve Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara először adott karácsonyi koncertet Nyíregyházán szombaton, a Megyeházán.

 

Bővebben...

 

Több forrás gazdaságfejlesztésre

konf-sesztak-oszkar-thumbÖsszesen közel 100 milliárd forint áll rendelkezésre a következő 7 évben a megyei területfejlesztési programokra.Bővebben...

 

Sajtóközlemény: A Megyei Területfejlesztési Koncepcióhoz és Programhoz kapcsolódó pályázat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

sajto-thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat pályázatot nyújtott be a megyei területfejlesztési koncepció és program tervezési dokumentumainak elkészítésére. A projekt eredményei a megyei közgyűlés által elfogadott területfejlesztési koncepció és program, partnerségi terv végrehajtása, 2014-2020 közötti uniós támogatási ciklusra vonatkozó tervezési részdokumentumok, uniós finanszírozású megyei projektek listájának összeállítása.

Bővebben...

 

A "Tisza" Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj bővítéséről tárgyaltak a magyar és román vezérkari főnökök

magyar-roman-thumbMagyarország támogatja, hogy a katasztrófahelyzetek esetén bevethető "Tisza" Többnemzetiségű Műszaki Zászlóalj új tagországokkal bővüljön, és felelősségi területe a Duna vízgyűjtőjére is kiterjedjen. Erről is tárgyalt bukaresti látogatásán román kollégájával Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök.

Bővebben...

 

Vállalkozói fórum

vallakozoi-forum-thumbVállalkozói fórumot rendeztek Tiszavasváriban, ahol Szabolcs-Szatmár-Bereg területfejlesztési koncepcióját ismertették a résztvevőkkel. A rendezvény célja, hogy a térségben működő vállalkozókkal közösen határozzák meg a gazdaságfejlesztés helyi irányait, amelyekhez a következő években forrásokat tud biztosítani a megyei közgyűlés.

Bővebben...

 

Keleti nyitás

keleti-nyitas-orosz-thumbLépést tart a kormány “Keleti Nyitás” programjával Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. Emléktáblát avattak Tokajban a Rákóczi -szabadságharc kitörésének 310. és a Tokaji Orosz Borvásárló Bizottság megalapításának 280. évfordulója alkalmából.

Bővebben...

 

Fenntartható gazdaságfejlesztés és az ökológiai lábnyom

okologia-thumbAz Integráció a Minőségi Fejlesztésért Alapítvány a Joint Venture Szövetség, valamint a rendezvény házigazdája a Nyíregyházi Főiskola tisztelettel meghívja Önt a Fenntartható Gazdaságfejlesztés és az Ökológiai Lábnyom című konferenciájára, mely megrendezésére 2013. december 13-án, délelőtt 10 órától kerül sor a Nyíregyházi Főiskolán.

Bővebben...

 

Hungarikum díjat kapott a tokaji aszú és a borvidék

tokaj-hungarikum-thumbA tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden - közölte Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke és Szakál Zoltán, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj Világörökségi Gondnokság vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Tokajban.

Bővebben...

 

Közel egymilliárdos logisztikai fejlesztés Mándokon

mandok-thumbA záhonyi Transit Speed Kft. közel egymilliárd forint értékű logisztikai fejlesztést hajtott végre mándoki telephelyén, európai uniós támogatással - közölte a cég kedden az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

A szabolcsi gazdasági toplista élén a Michelin nyíregyházi gumiabroncsgyára

top100-res-tA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdasági toplista élére a több mint 185 milliárd forint árbevételt elért francia Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft. került az idén - közölte a listát összeállító térségi napilap, a Kelet-Magyarország helyettes főszerkesztője kedden az MTI-vel.

Bővebben...

 

Kitüntetést vehetett át Tircsi Zoltán

kituntetes-thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés ülésén napirendek előtt kitüntetést vehetett át Tircsi Zoltán mérki lakos. A 85 éves szatmári svábszármazású állampolgár életútját  a névrokon Tircsi Richard az EMMI Nemzetiségi Kapcsolatok Osztályának vezetőjeméltatta majd adta át az un. Hűségtűt.

Bővebben...

 

Újabb társadalmasításon a Vidékfejlesztési Program

csaroda-thumbAz Európai Unió mintegy 1270 milliárd forint fejlesztési forrást biztosít a 2014-2020 között lezajló Vidékfejlesztési Programra (VP). November 25-én, a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében tartották meg a program 3.0-ás verziójának társadalmi egyeztetését Vidékfejlesztés a fókuszban címmel, amely egyben része annak a fórumsorozatnak, amelyet a tárca a szakmai partnerek véleményének megismerése érdekében indított.

Bővebben...

 

Együttműködés született a megyei gazdaság fejlesztéséért

egyuttmukodes-thumbEgyüttműködési megállapodást írt alá Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke és Ilenczfalvi-Szász Gábor, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója Nyíregyházán. „Együttműködve kölcsönösen segíthetjük egymás törekvéseit a munkahelyteremtésben és a megyei gazdaság fejlesztésében” – tájékoztatta a Megyei Sajtószolgálatot Seszták Oszkár.

Bővebben...

 

Átadták a Kabay János díjakat

kabay-dij-thumbA MTESZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete több, mint 30 éve nyújtja át az elismeréseket elsősorban a megyében tevékenykedő természettudományos szakembereknek. Idén Dr. Virág Margit hidrogeológus és Domokos R. István vehette át a díjat.

Bővebben...

 

TOP 100

top100-thumbKözel 20 ezer embernek ad munkát Szabolcs-Szatmár-Bereg 100 legjelentősebb vállalkozása - mondta a NAV regionális adófőigazgatója a TOP 100 elnevezésű gazdasági fórumon.

Bővebben...

 

Szócska Miklós: kiemelt figyelem jut a szabolcsi kórházakra

josa-andras-korhaz-thumbAz egészségügyi kormányzat a jövőben is kiemelt figyelemmel követi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kórházak helyzetét, gyógyító munkáját - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára csütörtökön Nyíregyházán.

Bővebben...

 

Több mint 90 milliárd forint uniós forrás Szabolcs megye felzárkóztatására

megye-koltsegvetes-thumbAz Európai Unió következő, 2014-2020 közötti költségvetéséből az eddigi döntések szerint több mint 90 milliárd forintot fordíthatnak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felzárkóztatására - közölte a megyei közgyűlés elnöke csütörtökön Nyíregyházán, miután a testület elfogadta a térség fejlesztési programját.

Bővebben...

 

Öt új hungarikum

hungarikum_thumbA Hungarikum Bizottság döntésével öt új taggal bővült a hungarikumok gyűjteménye; emellett öt új elem került be a Magyar Értéktárba - közölte a bizottság ülése után a vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Ópusztaszeren.

Bővebben...

 

Milliárdok fejlesztésre

koltsegvetes-thumbKözel 100 milliárd forint áll rendelkezésre a következő 7 évben a megyei területfejlesztési programok tervezésére.Bővebben...

 

Átadták a Ratkó József-díjat

ratko-dij-thumbA Ratkó József Emlékévet Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. Az esemény keretében átadták a Ratkó József-díjat is, melyet idén Márkus Béla irodalomtörténész, kritikus kapott.

Bővebben...

 

Új csomópont épül az M3-ason Nyíregyházánál

m3-thumbA város nyugati elkerülő útjának csatlakoztatásához új csomópont épül az M3-as autópályán Nyíregyházánál több mint 3,4 milliárd forintból.

 

Bővebben...

 

Jelentős EU-forrásra pályázhatnak a magyar-román határon átívelő programok 2014-2020 között

magyar-roman-thumbJelentős EU-forrásra pályázhatnak a magyar-román határon átívelő közös fejlesztési programok 2014-2020 között. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pályázók a magyar oldalon összesen 93 millió euró támogatás elnyeréséért indulhatnak terveikkel - tájékoztatta a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, a Közös Monitoring Bizottság tagja az MTI-t.

Bővebben...

 

Kovács Zoltán: növekszik az igény a szociális földprogramra

foldprogram-thumbNövekszik a társadalmi igény a szociális földprogramra, ezért az e célra az idén elkülönített 250 millió forintos megemelt pályázati keretösszeg 2014-re is megmarad, de akár még nőhet is - jelentette ki Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára az MTI-nek.

Bővebben...

 

A vegyszermentes élelmiszerek kiemelt szerephez jutnak

kolcsey-oko-thumbA megyei Ökotermesztők Baráti Találkozóját november 26-án rendezték meg a PRIMOM Vállalkozói Inkubátorházban. A Földész Fórum célja a lengyelországi Natur Food ökotermékek kiállítása és vására tapasztalatai alapján mobilizálni az érdekelteket a szorosabb együttműködés gyakorlati megvalósítására.

Bővebben...

 

Kiváló a régiónk ár- és belvízvédelme

vizugy-thumbBefejeződött a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő ár-és belvízvédelmi művek őszi felülvizsgálata. A felülvizsgálat során szerzett tapasztalatok áttekintésére, értékelésére és a további feladatok meghatározására az igazgatóság záró, kiértékelő értekezletet tartott november 20-án - tájékoztatta a Megyei Sajtószolgálatot Bodnár Gáspár, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője.

Bővebben...

 

Egyre többen választják a Széchenyi Hitelkártyákat megyénkben

szechenyi-thumbEgyre többen választják a Széchenyi Hitelkártyát megyénkben. 2002 óta már 4500 megyei vállalkozó kapott hitelt a kereskedelmi és iparkamara irodájában.

 

Bővebben...

 

2,3 milliárd forint adósságrendezésre

mangol-thumbA nyíregyházi kórház kapta a legtöbb pénzt a lejárt szállítói tartozások kifizetésére az államtól. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 2,3 milliárd forintot fordíthat a tartozások kifizetésére.

 

Bővebben...

 

Reális fejlesztési irányok a megye területfejlesztési programjában

forum-thumbJelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat legnagyobb kihívása a – megyei területfejlesztési koncepcióra alapozott – megyei területfejlesztési program elkészítése (megyei szintű középtávú programok elkészítése), amely stratégiai és operatív részből áll.

Bővebben...

 

Tehetséggondozás

tehetseggonozas-thumbA Szabolcs- Szatmár Bereg Megyei Pedagógiai és Képzési Intézet projektzáró konferenciát rendezett a tehetséggondozással foglalkozó szakemebereknek a Megyeházán.

 

Bővebben...

 

Építész kerekasztal

epitesz-kerekasztal-thumbKerekasztal beszélgetést rendeztek a Megyeházán, ahol a megyei főépítész tájékoztatta a településvezető szakembereket a területrendezéssel kapcsolatos szabályok változásairól.

Bővebben...

 

Átadták a megyei Prima Díjakat

prima-dij-thumbImmár nyolcadik alkalommal adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének helyi szervezete a megyei Prima Díjakat a Megyeházán.

 

Bővebben...

 

Egységes nemzeti agrárpolitika

budai-agrar-thumbEgységes nemzeti agrárpolitika kialakítására törekszik a Magyar gazdatársadalom 90%-át tömörítő Agrárkamara. Ennek érdekében regionális találkozót rendezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei agrárkamara Nyíregyházán, ahol a kamarai osztályok vezetői egyeztettek az ágazatot érintő kérdésekről.

Bővebben...

 

Együttműködéssel segítenek

egyuttmukodes-thumbAz eddiginél is hatékonyabb együttműködés érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője konzultációra hívta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkéntes tűzoltó egyesületek képviselőit.

 

Bővebben...

 

"Hasznos Média"

kolcsey-tv-thumbA helyi értékek bemutatása akár civil szervezeteken keresztül elengedhetetlen, ebben pedig a helyi médiumoknak aktív szerepet kell vállalniuk. - hangzott el egy a Kölcsey Televízió partnerségével szervezett nagyváradi konferencián.

 

Bővebben...

 

Újra élnek a megyeháza telefonvonalai

telefon-thumbA megyeháza telefonos elérhetőségei műszaki okok miatt átmenetileg szüneteltek. A szakemberek kedd reggelre elhárították a hibákat, így újra elérhetővé váltak a vonalas telefonkészülékek. Elérhetőségek

 

Bővebben...

 

Még lehet jelentkezni a téli közfoglalkoztatási és képzési programra

kozmunka-nyirvv-thumbA NYÍRVV Nonprofit Kft. is részt vesz a Téli közfoglalkoztatási programban, mely során 570 főt von be a képzéssel egybekötött közfoglalkoztatásba- tudta meg a Megyei Sajtószólgálat Szabó Edinától, a NYÍRVV Kft. sajtóreferensétől.

 

Bővebben...

 

Nyíregyházán egyeztett a katasztrófavédelmi főigazgató

bakondi-gyorgy-thumbNyíregyházán egyeztett a katasztrófavédelmi főigazgató. Dr. Bakondi György a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkéntes tűzoltó egyesületek képviselőivel találkozott a Megyeházán. A főigazgató a nem sajtónyilvános esemény szünetében a sajtómunkatársaknak azt mondta, települési és járási szinteken is jól képzett szakemberek dolgoznak a rendszerben, amelynek átalakítása jól vizsgázott.

Bővebben...

 

Hatvan éves a vízügy

vizugy-60-thumb60 évvel ezelőtt alakult a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A jubileum alkalmából ünnepséget rendeztek az ágazat dolgozói a megyeházán.Bővebben...

 

Hetven százalékos készültségű a Szamos-Kraszna közi árvízi tározó

viztarozo-thumbKörülbelül hetven százalékig elkészült a 17,4 milliárd forintból épülő Szamos-Kraszna közi árvízszintcsökkentő tározó, a beruházás jövő novemberi befejezési határideje tartható lesz - közölte a kivitelező konzorcium tagja, a Közgép Zrt. kommunikációs igazgatója szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ópályiban, a projekt keretében megtartott lakossági tájékoztatón.

Bővebben...

 

A területi önkormányzatokhoz kerülhetnek a regionális fejlesztési ügynökségek

teruletfejlesztes-thumbA területi önkormányzatokhoz kerülnek a regionális fejlesztési ügynökségek, a korábbi Országos Területfejlesztési Tanács helyett Országos Területfejlesztési Érdekegyeztető Fórum jöhet létre a területfejlesztésről és a területrendezésről szóló törvény módosításával.

Bővebben...

 

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató szerviz Baktalórántházán

megvaltozott-munkakepesseg-thumbMegváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató szervizműhelyt adtak át Baktalórántházán kedden; a létesítményt, amely egy létrejövő térségi szervizhálózat központja, Soltész Miklós szociális és családügyi államtitkár avatta fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.

Bővebben...

 

Felkészültek a télre

hotolo-thumb56 nagyteljesítményű gép, valamint több mint kétezer tonna só és zúzalék anyag segíti a téli időszakban a megye útjainak síktalanítását illetve takarítását.

 

Bővebben...

 

Magyar Tudomány Napja: Egészséges élelmiszerek

tudomany-napja-thumb2A magyar élelmiszerek vásárlásával elkerülhetjük a génmódosított termékek fogyasztását, a jó minőségű élelmiszerek iránt pedig világszerte egyre nagyobb a kereslet - hangzott el a Magyar Tudomány Napja alkalmából megrendezett konferencián a Megyeházán.

Bővebben...

 

Színház, festészet, sajtó a Szemlében

szemle-thumbSzínház, festészet, sajtótörténet, film – ezek a témakörök adják a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle 2013/3., az olvasókhoz novemberben kerülő új számának gerincét. Az önkormányzat folyóirata bemutatja a megye új Kozma Pál-díjasát, Pucsok József professzort. Két kevéssé ismert dokumentumot is közöl a Szemle: Sánta Ferenc Kossuth-díjas író méltatását Ratkó Józsefről, valamint a költő 1956-ban írott Forradalmi naplóját.

Bővebben...

 

A téli közfoglalkoztatásban 545-en jutnak munkához a Nyírerdő Zrt.-nél

kozmunka-thumbA téli közfoglalkoztatási program keretében 545-en jutnak munkához a Nyírségi Erdészeti (Nyírerdő) Zrt.-nél - közölte a cég vezérigazgatója pénteken az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

Több járásra már kiadták a riasztást a viharos szél miatt

eros-szel-thumbTöbb járásra első-, illetve másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos szél miatt. E szerint Vas és Zala megye egyes területein már a következő órákban lehetnek olyan széllökések, amelyek az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladják, több további megyében is lehet az óránkénti 70 kilométernél erősebb a szél.

Bővebben...

 

Gázátfejtő telep épül a magyar-ukrán határnál

gazatfejto-thumbUniós támogatással, 957 millió forintból építi fel új gázátfejtő telepét a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitke ipari-logisztikai parkjában az Alveare Zrt. - közölte a projekt kommunikációjáért felelős társaság szerdán az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

Kelet-Magyarország - Mintegy félmilliárdos tűzifa-vásárlási támogatás Szabolcsnak

tuzifa-thumbSzabolcs-Szatmár-Bereg megye 229 települése közül 177 kapott összesen csaknem félmilliárd forint összegű támogatást téli tűzifavásárlásra, amellyel a rászoruló családokat segítik az érintett önkormányzatok - írta a Kelet-Magyarország a szerdai számában.

 

Bővebben...

 

Találkoztak a megyei civilek

cic-thumbJövőre is több mint 3 milliárd forintot igényelhetnek a civilek a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatain keresztül – ez is az apropója volt annak a szakmai fórumnak, amelyet a Civil Információs Centrum (CIC) hívott szerdán össze Nyíregyházán, a Megyeházán. A CIC feladata, hogy tanácsadással, képzésekkel és szakmai programokkal segítse a civil szervezetek munkáját.

Bővebben...

 

Társadalmasítás alatt az operatív programok

videkfejlesztes-thumbA 2014-2020-as operatív programok – köztük a Vidékfejlesztési Program – társadalmasításra szánt verziói elérhetőek és november 17-ig véleményezhetőek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján.

 

Bővebben...

 

Gazdaság és tudomány

tudomany-napja-thumbA Magyar Tudomány Napja alkalmából konferenciát rendeznek pénteken a megyeházán. Az idei esemény központi témái az egészséges élelmiszer termelés és a génmódosítás veszélyei lesznek.

 

Bővebben...

 

A Moldovai Delegáció tanulmányi útja Magyarországon

Moldovan-Delegations-thumbsA Demokratikus Átalakulásért Intézet "Moldova Európai Uniós törekvéseinek támogatása" című projektje utolsó fejezeteként, két tanulmányi utat szervezett párhuzamosan Magyarországon.

 

Bővebben...

 

Befejeződött a vásárosnaményi hulladéklerakó rekultivációja

hulladeklerako-thumbBefejeződtek a vásárosnaményi hulladéklerakó rekultivációjának kivitelezési munkálatai, a depónia rendezésére nagyrészt uniós támogatásból mintegy 298 millió forintot fordított a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város önkormányzata - közölte a helyhatóság az MTI-vel.

Bővebben...

 

Folytatódnak a munkálatok

utfelujitas-thumbNyíregyháza belső körútjának László és Liszt Ferenc utcai szakaszán, a Géza és az István utcákon, valamint a Nefelejcs és az Ibolya utcán végeznek ezen a héten útfelújításokat.

 

Bővebben...

 

Történelmi csúcs

allas-thumbÚjabb történelmi csúcspontot ért el a foglalkoztatottak létszáma, 3 millió 990 ezren dolgoznak hazánkban. 2013. július-szeptemberben 54 ezerrel többen dolgoztak Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Bővebben...

 

Milliárdok gazdaságfejlesztésre

mezogazdsag-thumb45 milliárd forint jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdaságfejlesztésére a következő uniós költségvetési időszakban.

Bővebben...

 

Budai Gyula: a tiszta élelmiszer stratégiai kérdés

budai-gyula-vetomag-thumbMagyarország számára a tiszta, egészséges, jó minőségű élelmiszer stratégiai kérdés - jelentette ki Budai Gyula szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Apagyon.

 

Bővebben...

 

Hatvanmilliós adományt kapott egykori lakójától Nyírkarász

adomany-nyirkarasz-thumbTöbb mint hatvanmillió forintos adományt kapott egykori lakójától, egy 1929-ben Amerikába kivándorolt és ott elhunyt férfitől a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkarász.

 

Bővebben...

 

NYÍRVV: Útfelújítási munkák

aszfaltozas-thumbOktóber 28-tól az alábbi helyszíneken végez útfelújítási munkálatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából az S- K Konzorcium:

 

Bővebben...

 

Hulladékszállítás november 1-én

hulladekszallitas-thumbA Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2013. november 1-jén a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik. A Regionális Hulladékkezelő Üzem, valamint a Hulladékudvarok zárva tartanak.

Bővebben...

 

Tapasztalatcsere Nyírcsaholyban

videkfejlesztes-thumbTapasztalatcsere és tájékoztatás a téli közfoglalkoztatással kapcsolatban. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége mint képviseleti szervezet fontos feladatának tartja, hogy a településvezetők felismerjék az újítások és reformok lehetőségeit.

Bővebben...

 

Csökkenő munkanélküliség

allas-thumbEgy év távlatában a megye valamennyi munkaerő-piaci körzetében csökkent a munka nélkül lévők száma. November első napjától egészen áprilisig 30-ig mintegy 200.000 embernek szeretnének munkát biztosítani. 

 

Bővebben...

 

Több munkahelyet remél a megyei közgyűlés elnöke az új fejlesztéspolitikai koncepciótól

sesztak-oszkar-2013thumbMár kormányhatározattal is megerősítették azt, ami eddig a tervek között szerepet. Az új fejlesztéspolitikai koncepció 19 pontban fogalmazza meg az új irányokat. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Megyei Sajtószolgálatnak elmondta: elsősorban a gazdaságfejlesztésre fektetik majd a hangsúlyt, de a társadalmi programok sem szorulnak háttérbe. Az összehangolt gazdaságfejlesztések által új munkahelyeket is teremthetnek.

Bővebben...

 

Jobb kort reméltek a fiatal forradalmárok

2-1-thumbIdén a vásárosneményi Esze Tamás Művelődési Központ színházterme adott otthont a megyei önkormányzat várossal közös megemlékezésének, ahol ünnepi műsorokkal emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 57. évfordulójára, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 24. évfordulójára.

Bővebben...

 

Az eddigi alpolgármester nyerte az időközi polgármester-választást Csarodán

valasztas-csaroda-thumbA független Hézser Ákos Pálnét, a település eddigi alpolgármesterét választották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csaroda vezetőjének a vasárnapi időközi választáson - közölte a nem jogerős végeredményt a település jegyzője az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

Területfejlesztési konferencia

sesztak-oszkar-thumb1017Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Területfejlesztési Szakmai Műhely Szemináriumot Tokajban. Az idei rendezvény a 2014- 20-as uniós költségvetési ciklussal kiemelten foglalkozott.

Bővebben...

 

NYÍRVV: Útfelújítási munkák

utfelujitasok-thumbOktóber 21-től 27-ig az alábbi helyszíneken végez útfelújítási munkálatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából az S-K Konzorcium:

 

Bővebben...

 

Fórumot tartottak a Nyíregyházi Főiskolán

eon-baracsi-thumbAz E-ON Hungária Csoport által kezdeményezett érintetti párbeszéd soron következő lépéseként fórumot tartottak október 18-án a Nyíregyházi Főiskolán.

 

Bővebben...

 

Új lendületet kapott a tanárképzés a Nyíregyházi Főiskolán

nyf-thumbÚjra a tanárképzésre fektetik a hangsúlyt a Nyíregyházi Főiskolán. Az intézményben jelenleg 11 tanári szak közül választhatnak a tanulók. „Legutóbb a biológia tanárképzés akkreditációja történt meg, valamint az angol tanári szak elindulása is tervben van” – mondta el a Megyei Sajtószolgálatnak Halkóné Dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Főiskola kommunikációs vezetője.

Bővebben...

 

Gyorsítanák a szabolcsi ipari parkok fejlesztését

ipari-park-thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében levő ipari parkok, valamint a megye fejlesztésében való együttműködésről írt alá együttműködési megállapodást Ilenczfalvi-Szász Gábor, a Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Zrt. vezérigazgatója és Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke kedden Budapesten.

Bővebben...

 

Hulladékszállítás - 2013. október 23.

hulladek-szallitas-thumbA Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2013. október 23-án a hulladékszállítás a megszokott járatrend szerint történik. A Regionális Hulladékkezelő Üzem, valamint a Hulladékudvarok zárva tartanak.

 

Megyei termékek a vásáron

natur-food-kiallitas-szabolcs-szatmar-bereg-lodzLodz-ban mutatkozott be megyénk ökotermesztőinek közössége és 16 családi vállalkozás. A Natur Food Nemzetközi Hagyományos- és Bioélelmiszer Vásár a legfontosabb ökológiai szakkiállítás és vásár Közép-Kelet- Európában, melyet az idén október 11-13 között rendeztek meg a lengyelországi Lodz városában.

Bővebben...

 

Csúcson a foglalkoztatás

foglalkoztatas-thumbÖt éves csúcson a foglalkoztatás. A legfrissebb munkaügyi adatok szerint 2008 óta nem volt ilyen alacsony a regisztrált munkanélküliek száma és ilyen magas az aktív foglalkoztatottak aránya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

 

Bővebben...

 

Fejlesztik az idegen nyelvi képzési rendszert a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán

idegennyelv-thumbEurópai Uniós támogatásból fejlesztik az idegen nyelvi képzési rendszert a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán (DE-EK), Nyíregyházán.

 

Bővebben...

 

Letették a nyíregyházi tömbkórház-beruházás alapkövét

tombkorhaz-nyiregyhaza-sesztak-oszkar-thumbLetették az európai uniós és állami támogatásból megvalósuló, 14,5 milliárd forint összértékű tömbkórház-beruházás alapkövét csütörtökön a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház területén.

 

Bővebben...

 

Balog: az ország keleti része is fejlődni akar

munkas-kelet-thumbA Magyarország keleti részén élők munkáját és erőfeszítéseit méltatta az emberi erőforrások minisztere pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Garbolcot és a romániai Szárazbereket (Bercu) összekötő út átadási ünnepségén.

 

Bővebben...

 

NYÍRVV: Útfelújítási munkák

csapadek-elvezetes-nyiregyhaza-thumbA NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából 2013. október 14-től 20-ig az alábbi helyeken végez útfelújítási munkálatokat az S-K Konzorcium:

Bővebben...

 

Projektötleteket vár a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat

magyar-nemzeti-vid-hal-thumbEbben a hónapban megemelt keretösszeggel és meghosszabbított megvalósítási időszakkal három témakörben (ismeretátadás, rendezvények szervezése, valamint kiadványok készítése és sokszorosítása) várja partnereitől a projektötleteket a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.

Bővebben...

 

Tájékoztató

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat ezúton tájékoztatja a megye nyilvánosságát a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Koncepció területi hatásvizsgálatának egyeztetési dokumentációjának elérhetőségéről, az észrevételek megtételének módjáról és határidejéről.

Bővebben...

 

Közös pályázatokat indít a romániai Beszterce-Naszód és Szabolcs-Szatmár-Bereg

emil-radu-moldvan-sesztak-oszkarKözös pályázatokat indít a következő uniós költségvetési ciklusban a romániai Beszterce-Naszód és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - erről szerdán állapodott meg a két megyei önkormányzat vezetője nyíregyházi találkozójukon.

 

Bővebben...

 

Országos könyvtári napok - Nyíregyházán az emberi kapcsolatok a középpontban

konyvtar_thumbAz emberi kapcsolatok kerülnek a középpontba az országos könyvtári napokon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban, ahol a család, a barátság, a be- és az elfogadás, illetve a határon túli kultúrák sokszínűsége témája köré szervezték a helyi eseményeket az intézmény munkatársai.

Bővebben...

 

Szakképzési szakértők találkozója

szakkepzes-thumb2013. október 7-én nyolc szakképzési szakértő részvételével megkezdődött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara egy héten át tartó szakmai programja. A projektben cseh, lengyel, olasz, brit, norvég, spanyol és francia szakértők tanulmányozzák a hazai szakképzés helyzetét, megismerve annak sajátosságait - tájékoztatta a Megyei Sajtószolgálatot Mészáros Éva, a Sz-Sz-B MKIK PR és Kommunikációs vezetője.

Bővebben...

 

NYÍRVV: Útfelújítási munkák

utepites-thumb2013. október 7. és 13. között az alábbi helyszíneken végez aszfaltozási munkálatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. megbízásából az S-K Konzorcium:

Bővebben...

 

Kállai Kettős Néptáncfesztivál Nagykállóban

kallai-kettos-nagykallo-thumbTizenhárom hazai és öt külföldi tánccsoport mutatja be tudását a pénteken kezdődő 26. Kállai Kettős Néptáncfesztiválon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.Bővebben...

 

Különleges ráják érkeztek a Nyíregyházi Állatparkba

raja-thumbHat ománi tehénorrú rája (Rhinoptera jayakari) érkezett a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumába csütörtökön.

 

 

Bővebben...

 

Munkahelyteremtő dohányipari beruházás Debrecenben

dohany-thumbÚj dohánygyár épül Debrecenben, a Róna Dohányfeldolgozó Kft. 2,5 milliárd forintos beruházásához 322,5 millió forint európai uniós támogatást nyert - közölte Stefan Blattner, a többségi tulajdonos luxemburgi Vandewyck Tobacco ügyvezetője kedden, a beruházás bokrétaünnepségén. A beruházás hajdú-bihari és szabolcs-szatmár-beregi dohánytermelő családnak jelenthet megélhetést.

Bővebben...

 

Gyakorlatorientált tananyagok

fosuli-thumbA zöld gazdaság fejlesztésével foglalkozó tananyagokat dolgoz ki a következő két évben a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Agrártudományi Intézete.

 

Bővebben...

 

Csepreghy Nándor: változik az uniós források felhasználása 2014-2020 között

unio-thumbVáltozás lesz az európai uniós források felhasználásában a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban, január elsejétől átalakul a hazai intézményrendszer, a tervezésben a nemzeti célokat összhangba kell hozni az összeurópai stratégiákkal - hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán, Budapesten.

Bővebben...

 

Idősek Világnapja

idosek-vilagnapja-thumbAz elmúlt 20 évben 6 évvel nőtt a születéskor várható élettartam Magyarországon, így 69-ről 75 éves korra emelkedett. 

 

Bővebben...

 

Digitális átállás - Eddig 140 ezren igényelték a vételi eszközöket

digitalis-atallas-thumb2013Eddig 140 ezer ember igényelte állami támogatás keretében a földfelszíni digitális televízióadások vételéhez szükséges vevőeszközöket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) munkatársai által megkeresett 475 ezerből - mondta a hatóság hírközlés-felügyeletének osztályvezetője kedden Pécsen. A második ütemben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is megszűnik az analóg tévéadások sugárzása.

 

Bővebben...

 

Két jelölt indul a polgármesteri posztért a beregi Csarodán

csaroda-thumbKét független jelölt indul a polgármesteri posztért az október 20-án megtartandó időközi önkormányzati választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csarodán - közölte a település jegyzője kedden az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

NYÍRVV Nonprofit Kft. tervezett feladatai

nyirvv-thumb2013. szeptember 30. és október 4. között az alábbi helyszíneken végez munkálatokat a NYÍRVV Nonprofit Kft. A részletes lista a helyszínekről IDE kattintva olvasható. 

 

Bővebben...

 

Felmérik a hasznosítható ingatlanokat a csengersimai magyar-román határátkelő mentén

hataratkelo-thumbUniós támogatással készül megvalósíthatósági tanulmány a Csengersima és Pete (Petea) között lévő magyar-román határátkelőhely infrastruktúrájának hasznosítási lehetőségeiről - közölték hétfőn sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.

 

Bővebben...

 

Indul a 4,3 milliárdos alsó-szabolcsi szennyvízberuházás

szennyvizberuhazas-thumbIndul a 4,3 milliárd forint értékű alsó-szabolcsi szennyvízberuházás, melynek keretében Nyírteleken, Tiszadobon, Tiszaeszláron és Tiszalökön épül ki a teljes csatornarendszer - jelentette be Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere, a négy település vízi közműtársulatának vezetője hétfőn Nyírteleken, ahol aláírták a fejlesztés első szakaszának kivitelezői szerződését.

Bővebben...

 

Metál dioráma avagy kézzel készített tárgyak acél alkatrészekből

acel-thumbIlyet még nem látott! Magyarországon egyedül Kátai László keze munkáját dicsérik ezek a ritkaság számba menő egyedi alkotások. A Jósa András Múzeum legújabb időszaki kiállítása nyílik 2013.október 04-én 11.00 órakor.

 

Bővebben...

 

Várossá avatták a szabolcsi Ajakot

ajak-varos-thumbVárosavató ünnepséget tartottak a Szatmár-Bereg megyei Ajakon vasárnap. Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az ünnepségen a kultúra és a hagyományok ápolásának tiszteletét, a folyamatos fejlődést és a helyiek példaértékű összefogását méltatta.

Bővebben...

 

„Mi a pálya?”

palyavalasztas-thumbPályaválasztási Napok a megyei kereskedelmi és iparkamara szervezésében. A Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2013. szeptember 30 és október 4.-e között megrendezi a „Mi a pálya?” című pályaválasztást segítő programját.

Bővebben...

 

Négy új termékkel bővült a Hungarikumok listája

hungarikum-thumbA csabai kolbásszal, a hízott libából előállított termékekkel, a tokaji aszúval és a Béres- cseppel bővítette a Hungarikumok Gyűjteményét a Hungarikum Bizottság keddi, székesfehérvári ülésén.

 

Bővebben...

 

Több mint 195 ezren készítettek adóbevallást megyénkben 2012-ben

adobevallas-thumbTöbb mint 195 ezren éltek az adóbevallás kötelezettségével Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2012-ben. „A bevallott jövedelmet vizsgálva halvány növekedés tapasztalható, a visszaigényelhető adó azonban csökkent az előző évhez képest” tájékoztatta a Megyei Sajtószolgálatot Magyar Norbert, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának sajtószóvivője.

Bővebben...

 

Két vállalkozás települ a fényeslitkei ipari parkba

ipari-park-thumbEgy vegyes profilú és egy energetikával foglalkozó társaság jelezte betelepülési szándékát a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fényeslitke határában kialakított ipari-logisztikai parkba – közölte Ilenczfalvi-Szász Gábor, a projektmenedzseri feladatokat ellátó Regionális Fejlesztési Holding Zrt. (RFH) vezérigazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben...

 

Negyvennégy régi lerakó rekultivációja fejeződött be Szabolcsban

hulladek-thumb

A 108 térségi régi hulladéklerakó-telepből 44 rekultiválása fejeződött már be a több mint hétmilliárd forint összköltségű, uniós program keretében Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte Seszták Oszkár, a szabolcsi önkormányzat közgyűlésének elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Nyíregyházán.

Bővebben...

 

Új tag a Szabolcs megyei közgyűlésben

sajttaj-thumbFilep Sándor, Vásárosnamény Fidesz-KDNP-s polgármestere lett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat közgyűlésének új tagja - közölte Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a testület elnöke sajtótájékoztatón kedden, Nyíregyházán.

Bővebben...

 

Kedden folytatódtak a partnerségi megbeszélések a Megyeházán

partnersegi-thumbA Sz-Sz-B Megyei területfejlesztési Koncepció társadalmasításra bocsátott munkaanyaga kellő alapot nyújt a 2014-2020-as fejlesztési időszak tervezéséhez.

 

Bővebben...

 

Szennyvízprogram - forgalomkorlátozás

forgalomkorlatozas-thumbA "Nyíregyháza és Térsége Szennyvízelvezetési és Szennyvíztisztítási Programja (KEOP-1.2.0/2F-2008-0005) Csatornahálózati Fejlesztések a FIDIC Piros Könyve Szerint" elnevezésű beruházás, LOT 1 építési munkálatain belül az A-IV. Belvárosi vegyes területek 1-0-0, 1-3-0 jelű csatorna Tokaji u., Rákóczi u. kivitelezési munkálatait kezdi a kivetelező KE-VÍZ 21 Zrt.

Bővebben...

 

Lakossági veszélyes hulladék gyűjtés

veszelyes-hulladek-thumbA Térségi Hulladék – Gazdálkodási Kft., Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Környezetvédelmi Alapja támogatásával, valamint a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi – Vízügyi Szakközépiskola közreműködésével 2013. szeptember 28-án (szombaton) 9:00 - 13:00 óra között Lakossági Veszélyes Hulladék Gyűjtést szervez az alábbi helyszíneken:

Bővebben...

 

Jósa András Múzeum hétvégi programjai

josa-andras-muzeum-thumbSzínes programokkal várja a Tisztlet Látogatókat szeptember utolsó hétvégéjén a nyíregyházi Jósa András Múzeum. Szeptember 27-én a TDM-es belépőkkel érkezők ingyenesen, további egyéni és csoportos látogatók 50%-os kedvezménnyel, szeptember 28 és 29 között pedig ingyenes belépést biztosít minden kedves látogató számára a múzeum.

Bővebben...

 

Határon átnyúló műsorok a Kölcsey Televízióban

kolcsey-sesztak-oszkar-thumbKözös műsorok és közös fejlesztések valósulnak meg egy határon átnyúló program keretében a Kölcsey Televízió közreműködésével. A program elemeit pénteken mutatták be a megyei televízió székhelyén. 

 

Bővebben...

 

Önkormányzati Partnerségi Munkacsoport

onkormanyzati-partnersegi-munkacsoportSzabolcs-Szatmár-Bereg az ország megyéi közül a második legnagyobb forrással segítheti gazdaságának fejlesztését, a megyei önkormányzat a 2014-2020-as tervezési ciklusban több, mint 45 milliárd Ft elosztását koordinálja majd.

Bővebben...

 

Kilenc megyére figyelmeztetést adtak ki talaj menti fagy miatt

fagy-thumbKilenc megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható talaj menti fagy miatt.Bővebben...

 

Egy nap a gasztronómiáért a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen

tirpak-gasztro-thumbSzeptember 21-én a gasztronómiáé lesz a főszerep Nyíregyházán. A Kossuth téren két rendezvény is várja az érdeklődőket délelőtt 10 órától. A Gasztro-csata szervezői a vendéglátók legnagyobb ünnepére invitálják a gasztronómia művelőit és azokat, akik szeretik a hasukat.

Bővebben...

 

Határmenti együttműködés

delegacio-thumbA Kárpátaljai Megyei Tanács elnökét, Ivan Balogát fogadta hivatalában Seszták Oszkár szerdán. A kétoldalú tárgyaláson szakértők bevonásával egyeztették a közös határszakaszból adódó területfejlesztési célokat, elképzeléseket.

 

Bővebben...

 

Útfelújítások a megyeszékhelyen

utfelujitas-thumbTöbb útszakasz rekonstrukcióját végzik egyszerre Nyíregyházán. A belvárosban, az Országzászló téren felmarták az aszfaltot, a kivitelező várhatóan a hét végére el is készül a beruházással.

 

Bővebben...

 

Az adóhivatal figyeli az albérletkiadásokat

nav-alberlet-thumbMegkezdődött a 2013-as tanév, amely egyúttal az albérleti szezon kezdetét is jelenti: sokan adják ki üresen álló ingatlanjukat ebben az időszakban fiataloknak, ám - ahogyan az adóhatóság közleményében is olvasható -, a lakáskiadásból származó bevételek adókötelesek: éppen ezért a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is kiemeltebben foglalkozik az albérletkiadásokkal.

Bővebben...

 

Közel 5 milliárd Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének

5-milliard-szabolcs-thumbÖsszesen 4 és fél milliárd forintot osztanak szét megyénkben városfejlesztésre – jelentette be kedden a megyei közgyűlés elnöke. Seszták Oszkár elmondta, hogy a városfejlesztő pályázatok két részre bonthatók: van közöttük szociális városrehabilitációs és funkcióbővítő városrehabilitáció.

Bővebben...

 

Bővít Magyarországon a Coloplast, 700 új munkahely jön létre

coloplast-orban-thumbBővíti magyarországi gyártókapacitását a gyógyászati segédeszközöket előállító Coloplast - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Allan Rasmussen, a Coloplast A/S senior alelnöke hétfői megbeszélésük után az Országházban.

 

Bővebben...

 

NAV: közel négyszáz milliárd forinttal nőtt a magánszemélyek jövedelme tavaly

nav-jovedelem-thumbKözel 400 milliárd forinttal, 8427,4 milliárd forintra nőtt 2012-ben a magánszemélyek által megszerzett jövedelmek összege az szja-bevallások alapján, összes adókötelezettségük pedig mintegy 150 milliárd forinttal, 1356,9 milliárd forintra emelkedett.

 

Bővebben...

 

Viharos széllel és heves zivatarokkal érkezik kedden a hidegfront

idojaras-thumbHidegfront érkezik kedden, viharos széllel, elsősorban északnyugaton jelentős mennyiségű csapadékkal, főként délkeleten pedig zivatarokkal - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

Te szedd!

teszedd-thumbA hétvégén rendezték meg országszerte az Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű szemétgyűjtési akciót. A kezdeményezés célja, hogy az önkéntesek a lehető legtöbb helyen tisztítsák meg lakókörnyezetüket az illegálisan lerakott szeméttől.

Bővebben...

 

Szatmár határok nélkül

szatmar-thumbMintegy három ezren vettek részt a harmadik alkalommal megrendezett Szatmár Határok nélkül elnevezésű református találkozón Fábiánházán.

 

Bővebben...

 

Négy forinttal többet adnak a léalma kilójáért

alma-thumbEgy megállapodás eredményeképpen a jelenlegi nettó 25 forintról 29 forintra emelte hétfőtől a léalma kilónkénti felvásárlási árát a vásárosnaményi székhelyű Agrana Juice Magyarország Kft. - írta keddi számában a Kelet-Magyarország.

Bővebben...

 
További cikkeink...