Get Adobe Flash player
Figyelem!
Választás 2014
Projektgyűjtés 2014
Területrendezési terv
Területrendezési terv
Területfejlesztési Koncepció
Területrendezési Program
Területrendezési terv
Pályázatkezelés
viz_banner
Szociális ellátás
Hivatali címadatok

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei
Önkormányzati Hivatal

4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.

Központi telefonszám: 06-42/599-599

Elnöki titkárság: 06-42/599-527

Jegyzői titkárság: 06-42/599-529

Sajtóreferens: 06-42/599-580

Központi fax: 06-42/599-514

E-mail: elnok@szszbmo.hu
Linkek
mti_hirfelhasznalo
Új Széchenyi Terv
Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat
eak
tarsulas
Nyomda
tundermezo
ugynokseg
Jósa András Tömbkórház Projekt
A Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő sürgősségi osztályának komplex fejlesztése
Termalklaszter
eltes_banner
Határmenti kastélyturizmus
Kultúrális Örökség Napjai
temple_tour_banner
Kölcsey Televízió
Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szakképzési Szervezési Önkormányzati Társulás
Tiszadobi Projekt
tourinform
Móricz Zsigmond Színház
Jósa András Múzeum
kkvhaz

terfejl_banner_arop

tandem_banner_arop

Meghívó - Megyenap 2015 Beregdaróc

Beregdaroc_templom_logo

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és Beregdaróc Község Önkormányzata tisztelettel hív és vár mindenkit a 2015. május 22-én (pénteken) 14.00 órakor kezdődő Megyenapi ünnepségre, a beregdaróci református templomba.

 

 

Bővebben...

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat újra a Szent György Napokon

logo

A 2015. évi rendezvénysorozaton az általános termékek kiállítása és vására mellett negyedszer jelentkezett a turizmusra szakosodott program, ezúttal Aktív turizmus címmel.

 


Bővebben...

 

Túravezetői tanfolyam indult

2015_04_13_turavezetoitanfolyam(1)Akár a Középkori templomok útja hivatalos túravezetői lehetnek azok, akik sikeresen teljesítik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei és Nyíregyháza Városi Természetbarát Szövetség által meghirdetett középfokú gyalogos és kerékpáros túravezető tanfolyamát.

Bővebben...

 

Bemutatták a nyertes pályaművet

2015_04_10_megyei_ertektar_lMegszületett, s immár a nagyközönség számára is nyilvános a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár logója

 

 


Bővebben...

 

Fejlesztési források

2015_04_02_fejlesztesi_forrasokAz előző uniós költségvetési ciklusban 8200 milliárd forintos forrás állt rendelkezésre Magyarország számára, ebből eddig 7200 milliárdot sikerült felhasználni.

 


Bővebben...

 

A fejedelemre emlékeztek

2015_03_30_vaja_megemlekezesII. Rákóczi Ferenc születésének 339. évfordulójára emlékeztek Vaján.

 

 


Bővebben...

 

Összefogás Kárpátalja megsegítéséért

index

Ukrán nemzetiségi vezetőkkel folytatott egyeztetéseknek köszönhetően könnyebbé válhat az adományok eljuttatása Kárpátaljára.

 

 

Bővebben...

 

Megyei értékek

2015_03_20_minden_ami_kincsSzabolcs-Szatmár-Bereg megye településeinek 30%-án működik helyi értéktár bizottság, ezek mindössze 10 százaléka terjesztett fel eddig a megyei értékek közé helyi különlegességeket.

 

Bővebben...

 

Központi megemlékezés Kemecsén

2015_03_16_ kozponti_megemlekezesA mai életünkben is vannak olyan birodalmak, amelyek befolyásolni akarják a magyarság sorsát - emelte ki ünnepi beszédében a megyei közgyűlés elnöke a központi március 15-ei ünnepségen, Kemecsén.

 

Bővebben...

 

Meghívó

Meghivo_logoA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság tisztelettel meghívja Önt az Értéktárak találkozása, kapcsolódási pontok a települési és megyei értéktárak között című konferenciára.

 

Bővebben...

 

Gyászhír: Elhunyt Jeney Sándor

jeney_sandor

Megrendüléssel értesültünk Jeney Sándor képviselőtársunk haláláról. A megyei önkormányzat képviselőtestülete, az önkormányzati hivatal és a megye valamennyi polgára nevében részvétünket fejezzük ki a családnak, s mindazoknak, akik szerették és tisztelték!

Bővebben...

 

Felhívás

felhivasF E L H Í V Á S - bírósági ülnökök jelölésére

 

 


Bővebben...

 

Logó Pályázat

Logo

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat pályázatot ír ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár logójának megalkotására.

A pályázat postára adásának vagy személyes leadásának határideje: 2015. március 25.

Bővebben...

 

Meghívó

kultura_napjaA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, a Kölcsey Társaság és Szatmárcseke Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségsorozatára.

2015. január 17-18

Bővebben...

 

Megnövelt keretösszeg

2015_01_05_ megnovelt_keretosszegA kormány 20 milliárd forinttal megnövelte a fejlesztési források keretösszegét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, így mintegy 100 milliárd forint áll rendelkezésre az új uniós költségvetési ciklusban, amelynek nagy részét gazdaságfejlesztésre fordítják.


Bővebben...

 

Pályázat értéktárakra

2014_12_17_ ertektarPályázatot hirdet a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság is nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, megismertetésének, gondozásának támogatására - jelentette be a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár.


Bővebben...

 

Új eurorégiós stratégia

2014_12_16_ megyehaza_karpatokA Kárpátok Eurorégió új stratégiájának alapjait fektették le a Megyeházán.

 

 


Bővebben...

 

Örökségturisztikai fejlesztés

2014_12_15_oroksegturisztikai_fejlesztesAz örökségturisztikát fejleszti tovább a megyei önkormányzat projektje.

 

 

 

Bővebben...

 

Határmenti együttműködés

2014_12_12_hatarmenti_egyuttmukodesek

A határmenti együttműködések egyik kiemelt területe továbbra is a határátkelőhelyek számának bővítése, illetve az infrastruktúra fejlesztése.

 


Bővebben...

 

Pályázati felhívás, pénzügyi ügyintéző munkakör betöltésére

palyazati_felhivas_alla_szszbmoA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatal pályázatot hírdet, pénzügyi ügyintéző munkakör betöltésére.

 

 

 

Bővebben...

 

Megyei Prima Díjasok

2014_11_17_ kiosztottak_a_megyei_prima_dijakatIdén már 9. alkalommal ismerték el a megyénkben kiemelkedő tevékenységet végzőket Prima díjjal.

 

 


Bővebben...

 

Fókuszban a régészet

2014_11_14_ fokuszban_a_regeszetEgy ország teljesítőképességét, az emberek jólétét a tudomány, az innováció, az emberi értelem tudja elősegíteni - erről a megyei közgyűlés elnöke beszélt a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezett konferencián a Megyeházán.


Bővebben...

 

Szociális Munka Napja

2014_11_12_ szoc_munka_napjaTöbb mint 1600 főt látnak el a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kirendeltségéhez tartozó szociális intézményekben.

 


Bővebben...

 

Középpontban a régészet

2014_11_11_kozeppontban_a_regeszetA Magyar Tudomány Napja alkalmából konferenciát rendeznek pénteken Nyíregyházán a Megyeházán is.

 

 


Bővebben...

 

Emléktáblát avattak

2014_1103_emlektablat_avattakA trianoni béketárgyalás magyar küldöttségének vezetője, gróf Apponyi Albert tiszteletére avattak emléktáblát Nyíregyházán.

 


Bővebben...

 

Kínai logisztikai kapcsolatok

2014_11_03_ kinai_logisztikai_kapcsolatokSzabolcs-Szatmár-Bereg megye kereskedelmi lehetőségeinek feltérképezése és a logisztikai kapcsolatok erősítése miatt érkezett a kínai Heilongjiang tartomány üzletemberekkel kiegészült politikai delegációja Nyíregyházára.


Bővebben...

 

Értéktár Túristvándiban

2014_1103_ ertektar_turistvandibanAz Értéktár mozgalom népszerűsítését szolgálja az a vándorkiállítás, amely második állomásának Túristvándi adott otthont.

 


Bővebben...

 

Fejlesztési irányok

2014_10_29_ fejlesztesi_iranyokMintegy 70 milliárd forint áll majd rendelkezésre Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban, a forrás 60%-át gazdaságfejlesztésre fordítják.

 

Bővebben...

 

TANDEM - Zárókonferencia

2014_10_28_zarokonferencia_tandemAz Európai Uniós pályázatok hatékonyabb felhasználását segíti a jövőben Szabolcs-Szatmár-Bereg megye civil stratégiája, amely a “Tanuljunk Demokráciát a közös sikerért!” elnevezésű projekt keretében készült el.

 

Bővebben...

 

1956-ra emlékeztek

2014_10_23_ 56_ra_emlekeztekOktóber 23-án országszerte az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek.

 

 


Bővebben...

 

Meghívó

megyei_ertekek

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értékek Tára Vándorkiállítás


2014. október 20.

Bővebben...

 

A 2014. október 12-i választás - megyei közgyűlés választásának előzetes eredménye

urna_szavazasTájékoztató adatok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés választásának eredményéről, 99,79%-os feldolgozottság mellett.

 

Bővebben...

 

Ivóvízminőség-javító program

2014_10_07_ ivovizminoseg_javito_programA Szatmári térség tizenhárom településének huszonkétezer lakosa jut egészségesebb ivóvízhez a jövőben.

 


Bővebben...

 

Segítség a fiataloknak

2014_10_06_ segitseg_a_fiataloknakEddig 16 ezer fiatal tudott elhelyezkedni az első munkahely garancia program segítségével.

 


Bővebben...

 

Tapintható Nyíregyháza

2014_10_06_ tapinthato_nyiregyhazaÁtadták a megyeszékhely első dombortérképét, így már Nyíregyházán is kitapinthatják a vakok és gyengén látók a belváros nevezetes épületeit.


Bővebben...

 

Határmenti egyeztetés

2014_09_26_ hatarmenti_egyeztetesÚj határátkelők nyitásáról, határon túli civil közösségekkel való együttműködésről és a határmenti gazdasági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeiről tárgyalt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Kárpátaljai Megyei Tanács alelnökével és a Kovászna Megyei Tanács elnökével.

Bővebben...

 

Régi-új pompájában

2014_09_25_ regi_uj_pompajabanÁtadták a felújított tiszaberceli Bessenyei emlékházat.

 

 


Bővebben...

 

Erős civilek

2014_09_25_ eros_civilekMintegy 300 alkalommal pályáztak sikeresen a megyei civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap forrásaira, ami az országos átlag kétszerese.

 

 

Bővebben...

 

III. Megyei Gazdaságfejlesztési Konferencia

2014_09_24_ gazdfejl Magyarország aláírta az Európai Unióval azt a partnerségi megállapodást, amely révén a források  felhasználására a pályázatok is hamarosan megjelennek. A Megyeházán tartott gazdaságfejlesztési konferencián az is elhangzott, a fejlesztési forrásokból szeretnének minél többet eljuttatni a helyi kis- és középvállalkozásokhoz.

Bővebben...

 

Határmenti utat avattak

2014_09_22_hatarmenti_utat_avattakÚt épült 12 km hosszan Ömböly és Károlypuszta között.

 

 


Bővebben...

 

Turisztikai konferencia Brüsszelben

busszelA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye önkormányzata  - mint magyarországi partnerek -is részt vettek a TOURAGE projekt záró konferenciáján, amelyet Brüsszelben tartottak meg.

Bővebben...

 

Forrás energetikai fejlesztésekre

2014_09_18_ forras_energetikai_fejl1800 milliárd forint uniós támogatás jut energetikai fejlesztésekre a következő 7 évben.

 


Bővebben...

 

Cél a gazdaságfejlesztés

2014_09_18_ cel_a_gazdasagfejlesztesA kis- és középvállalkozások fejlesztése nélkül nem lehet gazdaságfejlesztésről beszélni - erről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke beszélt a nyíregyházi KKV Csúcstalálkozón.

 

Bővebben...

 

Levéltári napok

2014_09_18_ leveltari_napokA tanórán kívüli levéltári oktatást szeretnék erősíteni a következő időszakban, erre egy külön stratégiát is kidolgoztak - erről a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettese beszélt Nyíregyházán.


Bővebben...

 

Szobrot avattak Újfehértón

2014_09_19_ szoboravatas_ujfehertonSzent István király mellszobrot avattak Újfehértón a Szent István Gimnázium és Szakközépiskola előtt.Bővebben...

 

Játszóteret avattak

2014_09_19_jatszoteret_avattakÚj játszóteret avattak Pátyodon.

 

 


Bővebben...

 

Megújult hálózat

2014_09_17_ megujult_halozatHazai és uniós forrásból 643 millió forintot fordítottak az ivóvízhálózat rekonstrukciójára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.


Bővebben...

 

Erősödő civil szektor

2014_09_17_ erosodo_civil_szektorElkészült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Stratégia, amelyben több mint 400 civil szervezet véleményét és elképzeléseit összegezték.


Bővebben...

 

Biofarm Tiszadobon

2014_09_15_ biofarm_tamogatasbolBiofarmot épített Tiszadobon az önkormányzat a Start mintaprogram keretében.

 


Bővebben...

 

Átadták a Czóbel-kúria kertjét

2014_09_15_ atadtak_a_czobelBefejeződött az anarcsi Czóbel-kúria kertjének helyreállítása.

 

 


Bővebben...

 

Új sürgősségi osztály

2014_09_10_ uj_surgossegi_osztalyÚj sürgősségi osztállyal gazdagodott a Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő, Fehérgyarmaton.

 


Bővebben...

 

Go and Learn

2014_09_10_ Go_and_learnEgy egész héten át tartó program keretein belül mutatta be a megyei kereskedelmi és iparkamara azokat a helyi kis és középvállalkozásokat, akik szerepelnek a Go and Learn program katalógusában.


Bővebben...

 

Új édesipari üzem

2014_09_12_ uj edesipari_uzemÚj édesipari üzemet adtak át Csengerben.
Bővebben...

 

720 éves Ópályi

2014_09_09_ 720_eves_opalyi720-adik születésnapját ünnepelte Ópályi.

 

 


Bővebben...

 

Megyei fejlesztések

2014_09_05_ megyei_fejlesztesekKözel 22milliárd euro fejlesztési forráshoz jut Magyarország 2014 és 2020 között.

 


Bővebben...

 

Örökségvédelmi fejlesztés

2014_08_24_oroksegvedelmi_fejlesztes_thumb_150x100

 

Tovább bővült a Középkori templomok útja hazánkban és Romániában.

 

Bővebben...

 

Központi ünnepség

2014_aug_20_thumb_150x100 

Baktalórántházán tartotta központi, augusztus 20-ai ünnepségét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat.

Bővebben...

 

Véget ért a rekultiváció

szechenyi_20140819Befejeződött Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye 108 településén a szilárdhulladék-lerakók rekultivációja.

 

Bővebben...

 

Történelmi emlékhely

kolcsey_20140819Ez év márciusában a kormány határozatban történelmi emlékhellyé nyilvánította Szatmárcsekén az egykori Kölcsey kúria helyét.

 

Bővebben...

 

Felavatták Ratkó József költő szobrát

Felavatták Ratkó József költő (1936-1989) szobrát szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban.

 

Bővebben...

 

Önkormányzat 2014 - Három településen más rendszerben szavaznak, mint négy éve

Három település választói nem abban a választási rendszerben szavaznak az őszi önkormányzati választáson, mint ahogyan négy éve: kettőn a korábbi úgynevezett egyéni listás rendszer helyett vegyes választási rendszerben - azaz egyéni képviselőre és kompenzációs listára is - voksolnak, egy településen azonban visszatérnek az egyéni listás szavazáshoz.

 

Bővebben...

 

Augusztus végéig kell megválasztaniuk a helyi képviselő-testületeknek

Augusztus végéig kell megválasztaniuk a helyi képviselő-testületeknek a helyi választási bizottsági tagokat, a fővárosi, megyei közgyűléseknek pedig a területi választási bizottsági tagokat.

 

Bővebben...

 

Vidékfejlesztési Konferencia Szatmárnémetiben

karpatok A „Vidékfejlesztés a Partiumban” című konferenciára szerdán, 2014. július 30-án került sor a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Szatmárnémeti iroda szervezésében. A konferencia központi témája az aktuális vidékfejlesztési kérdések megvitatása volt, főként a LEADER csoportokat érintő tematikákban.

Bővebben...

 

Nyírbogáton is elkezdődött a szennyvízberuházás

Nyírbogáton is letették a „Nyírbogát - Kisléta települések szennyvízelvezetése és tisztítása” című projekt alapcsövét pénteken.

 

Bővebben...

 

Részleges mozgósítás

2014_07_30_reszleges_mozgositasAz Ukrajnában zajló háború új dimenzióba állítja Kárpátalja helyzetét is- hangzott el a Megyeházán, ahol Brenzovics László a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke és Bocskor Andrea európai parlamenti képviselő találkozott a megyei közgyűlés elnökével és a megyei kormánymegbízottal.

Bővebben...

 

Szamostatárfalvasi Kapunyitógató

Szamostatárfalvasi Kapunyitógató címmel rendezett egész napos hagyományőrző programot és folklór műsort a napokban a helyi önkormányzat és a Nemzeti Művelődési Intézet Megyei Irodája.

Bővebben...

 

NGM: egy hónapon belül kiírják az új uniós fejlesztési időszak első pályázatait

zaszloVárhatóan az eredetileg tervezettnél korábban, egy hónapon belül kiírják a 2014-2020 közötti új uniós fejlesztési időszak első pályázatait - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden.

 

Bővebben...

 

Konferencia és road show Ukrajnában

DSC_0008

A Turisztikai örökség Kis-Európában című projekttel kapcsolatban, Ukrajnában tartottak konferenciát és road show-t, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat munkatársai.

 

Bővebben...

 

Király Béla Istvánra emlékezünk

black_flagKirály Béla István, a Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Közgyűlés tagja, a Kölcsey Ferenc kitüntető díj posztumusz tulajdonosa immár egy éve nincsen közöttünk. 2013. július 20-án örökre itt hagyott bennünket fájdalmas űrt hagyva maga után. Tiszai Nagy Menyhért református lelkész soraival emlékezünk rá:

Bővebben...

 

Új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában

Kapacitásbővítő beruházásként új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában - közölte a Sematic Hungária Felvonógyártó és Kereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

Középkori templomok útja

A Középkori templomok útja még 2009-ben célul tűzte ki a Felső-Tisza-vidék, a Partium és később Kárpátalja középkori egyházi öröksége iránt a figyelem felkeltését.  

 

Bővebben...

 

Véget ért a XXII. Kárpátaljai Nyári Szabadegyetem

szabadegyetem2Kárpátalja és az Európai Unió kapcsolata volt a fő téma az idei szabadegyetem harmadik napján, július 4-én. A rendezvény egyik előadója a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat munkatársa volt.

Bővebben...

 

A magyarságnak van közös jövője

szakmai_napok_2014_thumb

 

Szakmai napok az összetartozás jegyében

 

Bővebben...

 

5. Energia Nap

EnergianapMegújuló energiaforrások felhasználása, hatékony környezetgazdálkodás és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás a fő célja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatnak.

 

Bővebben...

 

Köztisztviselők napja

2014_06_26_ koztisztviselok napja_thumbJúlius elsején, kedden tartják a köztisztviselők és kormánytisztviselők napját, számukra ez munkaszüneti nap.

 


Bővebben...

 

850 új munkahely

 

850 fővel bővíti foglalkoztatott létszámát Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Master Good Cégcsoport.

Bővebben...

 

Móricz Zsigmond születésének évfordulójára emlékeztek Tiszacsécsén

Ünnepséggel és koszorúzással emlékeztek Móricz Zsigmond születésének 135. évfordulójára az író szülőfalujában, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszacsécsén pénteken.

Bővebben...

 

Meggyfeldolgozási támogatás

Kidolgozta a Földművelésügyi Minisztérium az ágazati szereplők bevonásával a meggypiaci gondok kezeléséhez szükséges intézkedéseket.

 

Bővebben...

 

Új munkahelyek Mátészalkán

Új üzemcsarnokkal bővült a mátészalkai FrieslandCampina Zrt.

 

 

Bővebben...

 

Fesztiválok hétvégéje következik Szabolcsban

Három szabadtéri fesztivált rendeznek pénteken és szombaton Szabolcs-Szatmár-Bereg megye három

településén: Nyírbátorban utcaszínházi fiesztát, Vásárosnaményban a városnap alkalmából Zoárd-napi sokadalmat tartanak, Ópályiban pedig az aratást ünneplik ezen a hétvégén.

 

Bővebben...

 

Elkészült huszonnyolc szabolcsi település vízkár-elhárítási terve

Elkészült huszonnyolc, árvízzel veszélyeztetett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település vízkár-elhárítási terve, a dokumentumokat kedden vehették át az érintett teleülések polgármesterei Nyíregyházán.

 

Bővebben...

 

Uniós környezetvédelmi fejlesztés Csengersimán és a romániai Nagytarnán

Mintegy 220 millió forint értékű európai uniós környezetvédelmi fejlesztés valósult meg Csengersimán és a romániai Nagytarnán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település körjegyzője az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

Közösségi Animátor képzés!!!

mnvh_logo_joNegyvenórás akkreditált közösségi animátor képzést indít a NAKVI a nyár folyamán helyi közösség- és vidékfejlesztő szakemberek, az újonnan létrejövő többfunkciós szolgáltató központok, valamint IKSZT-k munkatársai részére.

Bővebben...

 

A Vajdasági Tanyaszínház kapta a kisvárdai színházi fesztivál fődíját

varszinhaz_150x102Az eredeti drámaértelmezésért és a kiváló együttes teljesítményért a Vajdasági Tanyaszínház Ilja próféta című előadása kapta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által felajánlott fődíjat a Magyar Színházak XXVI. Kisvárdai Fesztiválján.

Bővebben...

 

Fogyasztóvédelmi ellenőrzések

2014_06_26_fogyasztovedelmi-ellenorzesek_thumb

Megkezdődtek a megyében a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség nyári ellenőrzései. Elsősorban az idegenforgalmilag frekventált helyeket vizsgálják a Felügyelőség munkatársai.

 

Bővebben...

 

Megjelent a Szemle új száma

Megjelent a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle, a Megyei Önkormányzat folyóirata 2014. évi 2. száma, amelyben többek között a történelem, az irodalomtörténet, a média, a zene témaköréből olvashatók tanulmányok. Novellák, versek, recenziók is gazdagítják e számot.

Bővebben...

 

Kemecsei fejlesztések

kemecsefejlesztesekHáromszáz millió forintból újul meg Kemecse városközpontja.


 


Bővebben...

 

Új híd Tivadarnál

tivadar hidA tervek szerint új, 300 méter hosszú acél híd épül a Tiszán Tivadarnál a régi helyett, mindkét végén körforgalommal.

 


Bővebben...

 

Letették a beruházás alapcsövét

beruhazasLetették az alapcsövét Nyírbogát és Kisléta szennyvízberuházásának.

 

 

Bővebben...

 

Török delegáció érkezett a Megyeházára

torok-delegacio-thumbA megye főbb uniós társfinanszírozású mezőgazdasági, turisztikai és logisztikai fejlesztéseit látogatta meg a törökországi Erzincan megye delegációja június 16-19. között.

Bővebben...

 

Vízügyi gyakorlat

vizugy-thumbKiválóra értékelte a kárelhárítási gyakorlatban résztvevő szervezetek felkészültségét Tóth Ferenc dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő.

Bővebben...

 

Újabb vasúti kocsikon vezeti be a wifi-szolgálatást a MÁV-Start

mav-wifi-thumbBővíti a wifi ingyenes szolgáltatást a vonatokon a MÁV-Start Zrt., a nyár végére az Egerbe közlekedő gyorsvonatok többségén, az egyes Békéscsaba irányába induló InterCity vonatokon, valamint a nyári menetrendben a Balaton északi partján közlekedő Kék hullám és Katica szerelvényeken is igénybe vehető lesz az ingyenes vezeték nélküli internetelérés - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben...

 

Nemzetközi Projektfejlesztő Találkozó Romániában

0628thumbEurópai Partnerség, Innovatív Projektek és Növekedés Érdekében címmel rendeztek konferenciát Romániában, Beszterce-Naszód megyében. A besztrecei rendezvényre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat munkatársai mellett a németországi Kassel Megye, Európai Együttműködésekért felelős szakértőit is meghívták.

Bővebben...

 

A holokauszt áldozataira emlékeztek Nyíregyházán

02-thumbEgy túlélő, „Dugó” vagyis Leitner Dávid is eljött családjának több tagjával vasárnap délelőtt arra a rendezvényre, amit a holokauszt áldozataira emlékezve tartottak.

 

Bővebben...

 

Roadshow a Múzeumok Éjszakáján

muzeumok-ejszakaja0611A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat konzorciumban a Szatmár Megyei Tanáccsal (Románia) és a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségével (Ukrajna) – a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENPI CBC 2007-2013 Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében HUSKROUA/1101/067 azonosító számú, „Turisztikai örökség Kis-Európában” című pályázatával összefüggésben – roadshowt szervez 2014.06.14-én a Múzeumok Éjszakáján Nyíregyházán a Jósa András Múzeumban.

Bővebben...

 

Trianon ellenére a magyarság megőrizte egységét

trianon-cikk-thumbA megyei önkormányzat és a megyei kormányhivatal a nyíregyházi önkormányzattal közösen rendezett ünnepséget a nemzeti összetartozás napja alkalmából szerda délután a megyeházán.

 

Bővebben...

 

Gazdaságfejlesztés határok nélkül

thumbNemzeti és Uniós források is segítik a határon átnyúló gazdaságfejlesztési programokat.

 

 

Bővebben...

 

Környezetvédelmi világnap - 2014. június 5.

kornyezetvedelem-thumb0603A Hulladékért ajándék jár. Az akció keretében az elkülönítetten gyűjtött csomagolási -,  valamint elektronikai- hulladékokért ajándékot kapnak a résztvevők.

Bővebben...

 

Három projektötleti felhívás júniusban

mnv_20130108_thumbJúnius 1-jétől újra lehet projektötleteket benyújtani az MNVH-hoz! A Hálózat három témában – ismeretátadás, rendezvények szervezése, valamint kiadványok készítése és sokszorosítása – adott ki felhívást.

Bővebben...

 

Tervezési workshop a Megyeházán

workshop-thumb0529Jelenleg aktívan zajlik a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Program (HU-RO) 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó tervezése, mely majd megalapozza a magyar-román határtérség európai uniós társfinanszírozással megvalósuló fejlesztéseit.

Bővebben...

 

Szabad utat kapott a civil szektor

sesztak-oszkar-thumb0526A civilek, az önkormányzatok és az állam közötti partnerséget erősítenék tovább. A megyei önkormányzat igyekszik bevonni a civil szektort abba a tervezési folyamatba, mely a következő uniós költségvetési ciklus forráselosztására vonatkozik.

Bővebben...

 

Hősökre emlékeztek

hosok-thumb0526-sesztak-oszkarA Hősök temetőjében, valamint a Hősök terén hajtottak fejet a háborúkban elesett katonákra emlékezők vasárnap Nyíregyházán.

 

Bővebben...

 

Megyenap, Kállósemjén: Semjén: mindenkinek tovább kell építeni Szent István és Szent László örökségét

kallosemjen-thumb0526Mindenkinek az a küldetése, hogy folytassa Szent István, illetve Szent László életművét, valamint tovább építse örökségüket - jelentette ki Semjén Zsolt pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjénben.

Bővebben...

 

Megyenapi ünnepség Szabolcsban

szabolcs-thumb0526A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei közgyűlés az 1092. május 20-án Szabolcs településen megtartott zsinatra emlékezve Megyenappá nyilvánította május 20-át.

Bővebben...

 

Szobor felújítás a Hősök terén

hosok-tere-thumbFolytatódik a tavalyi évben elkezdett állagmegóvó karbantartása a  Hősök terén található I. világháborús szoborkompozíciónak. A NYÍRVV Nonprofit Kft. ennek keretében elvégzi a mészkő emlékmű tisztítását a patinás réteg megtartásával.

Bővebben...

 

Tovább folytatják az együttműködést

kina-latogatas-sesztak-oszkar-Xu-Guangming-thumbTöbb évtizede van szoros kapcsolat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a kínai Heilongjiang tartomány között. Az együttműködési megállapodást 2007-ben és 2013-ban megújították a partnerek.

 

Bővebben...

 

Közgyűlési döntések

kozgyules-thumbÚj számviteli politika jellemzi a jövőben a megyei önkormányzat munkáját. Az eredményközpontú számviteli nyilvántartás hosszú távon gondosabb és takarékosabb gazdálkodásra ösztönzi az önkormányzatokat.

 

Bővebben...

 

TÖOSZ fórum Ajakon

toosz-thumbMintegy 100 milliárd forint érkezik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Bővebben...

 

Szent György Napok 2014

szent-gyorgy-napok-2014-szszbmo-thumbKovászna Megye Tanácsa és Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület idén is megszervezte -  május 1-4 között, immár 23. alkalommal a Szent György Napok rendezvénysorozatát, lehetőséget biztosítva a vidékek turisztikai értékeinek bemutatására, gasztronómiai ínyencségek, hungarikumok kóstoltatására.

Bővebben...

 

Felhívás előzetes nyilvántartásba vételre

mnv_20130108_thumbMájus 5. és 12. között különböző fejlesztési témákban kezdeményezhetik projektötletek benyújtásához előzetes nyilvántartásba vételüket a vidékfejlesztésben érintett magánszemélyek vagy szervezetek.

 

Bővebben...

 

Lakossági veszélyeshulladék gyűjtés

veszelyes-hulladek-thumb-szszbmoA Térségi Hulladék – Gazdálkodási Kft., Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Környezetvédelmi Alapja támogatásával 2014. május 10-én (szombaton) 9:00 - 13:00 óra között LAKOSSÁGI VESZÉLYESHULLADÉK GYŰJTÉST szervez az alábbi helyszíneken:

Bővebben...

 

Egyeztetés a helyi fejlesztési stratégiákról

mvh-thumbA Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítésében érdekelt szereplők partnerségében kialakított, megyei szintű helyzetértékelési és vidékfejlesztési javaslatok elkészítésére vonatkozó tanulmány egyeztetése zajlik a Megyei Önkormányzat, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, az MVH, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Leader Helyi Akciócsoportok aktív közreműködésével a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fejlesztési Ügynökség szervezésében.

Bővebben...

 

Szent György Napi Vigasságok – Szabolcs községben

szent-gyorgy-nap-szabolcs-baracsi-endreA Vidékjáró programsorozat részeként valósult meg a Szent György Napi Vigasságok  elnevezésű rendezvény Szabolcs községben április 26-án, amelyet Baracsi Endre a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat megyei referense nyitott meg.

 

Bővebben...

 

Négy és félmilliárdos szennyvízberuházás a Dél-Nyírségben

szennyviz-thumbAz Európai Unió támogatásával négy és félmilliárd forintból épül ki a szennyvízhálózat hat dél-nyírségi településen a jövő év májusáig - hangzott el a környezetvédelmi fejlesztés hétfői projektnyitó rendezvényén Nyírbátorban.

Bővebben...

 

Örökösföldi templomszentelés

orokos-templom-thumbÖrökösföldön három év alatt épült fel az új templom állami és egyházi források felhasználásával, valamint a hívek adományaiból. A templom különlegessége, hogy oltárában a szentté avatott II. János Pál ereklyéjét helyezték el, az udvarán pedig a lengyel pápa szülővárosából származó fát ültettek.

Bővebben...

 

Infrastrukturális fejlesztésekről egyeztetett Kárpátalja kormányzója Nyíregyházán

infrastruktura-Valerij-Luncsenko-thumbA magyar-ukrán határátkelőkhöz vezető úthálózat fejlesztéséről is egyeztetett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye vezetőivel Valerij Luncsenko, Kárpátalja kormányzója, aki pénteken tett bemutatkozó látogatást Nyíregyházán.

Bővebben...

 

Keleti nyitás: új török kapcsolatok

torok-magyar-thumb2014. április 14-16. között Törökország fővárosa adott otthont az EU-Törökország Önkormányzati Kapcsolatfejlesztési Konferenciának. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatot a Határmenti Együttműködés és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságának elnöke, Kerekes Miklós képviselte a konferencián részt vevő 20 EU megye és 16 város ország között.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény: Folytatódik a lomtalanítás

lomtalanitas-thumbAz Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft., valamint a Térségi Hulladék- Gazdálkodási Kft. által szervezett lomtalanítás ezen a hétvégén is folytatódik. A lakosok a lomtalanításra kijelölt szombati nap folyamán, a saját hulladékgyűjtő edényeik helyére helyezhetik ki a lomot.

Bővebben...

 

Látványos szakaszához érkezett az M3-as autópálya építése

autopalya-thumbElkezdődtek a közúti felüljárók hídgerendáinak beépítési munkálatai az M3-as autópálya Őr és Vásárosnamény közötti szakaszán, az egyik ilyen szerkezetet kedden helyezték el az épülő sztrádaszakaszon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pusztadobos határában.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

A Térségi Hulladék – Gazdálkodási Kft. a Húsvéti ünnep körüli hulladékszállítás kapcsán tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az április 21-i (hétfői) körzetből április 19-én (szombaton) szállítja el a hulladékot. A Hulladékudvarok, valamint a Regionális Hulladékkezelő Üzem április 21-én zárva tartanak.

 

A Jósa András Múzeum új időszaki kiállítás

muzeum-thumbA "MESTERKEZEK" című kiállítás tavaly indult hagyományteremtő céllal, mely szeretne teret adni a megyében alkotó kézműveseknek, hogy bemutatkozzanak e kiállítás keretében. Ebben az évben húsz kézműves alkotásaival ismerkedhet meg az érdeklődő közönség.

Bővebben...

 

Kilencezer szabolcsi vállalkozó jutott eddig hitelhez a Széchényi Kártya Program keretében

szechenyi-hitel-thumbA márciusi adatok szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 9 ezer vállalkozó jutott mintegy 60 milliárd forint kedvezményes hitelhez a 2002-ben indított Széchenyi Kártya Program keretében - olvasható a térségi kereskedelmi és iparkamara honlapján.

Bővebben...

 

Határmenti együttműködés

thumbÚjabb lehetőségeket adnak a határmenti együttműködésre az uniós források. A magyar-szlovák határon átnyúló programok 2014- 2020 közötti stratégiai tervezéséről tartottak egyeztetést Nyíregyházán, a Megyeházán.

Bővebben...

 

Választás 2014 - Kétharmados többséget szerzett a Fidesz-KDNP 99,99 százalékos feldolgozottság szerint

valasztas-thumbKétharmados parlamenti többséget szerzett a Fidesz-KDNP az április 6-i országgyűlési képviselő-választáson a szavazatok 99,99 százalékos feldolgozottsága alapján. A Nemzeti Választási Iroda vasárnapra virradó éjjel közölt adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 133, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP-nek 38, a Jobbiknak 23, az LMP-nek pedig 5 mandátuma lesz az új parlamentben.

Bővebben...

 

Negyedszázados bejegyzését ünnepli a Kölcsey Társaság

kolcsey-tarsasag-thumbHivatalos bejegyzésének 25. évfordulója alkalmából szombaton és vasárnap nagyszabású ünnepséget rendez a Kölcsey Társaság.

 

Bővebben...

 

Hungarikum lehet a Szatmári Szilva

szatmari-szilva-thumbTunyogmatolcson tartotta alakuló ülését a Szatmári Szilva Baráti Társaság. A szervezet kezdeményezi az Európai Bizottságnál a Szatmári Szilva földrajzi védettségét, az abból készült  Szilvalekvárt pedig a Hungarikumok sorába szeretnék emelni.

Bővebben...

 

Másfélmilliárd forintos rekultiváció indult Nyíregyházán

rekultivacio-thumbTöbb mint másfélmilliárd forint európai uniós forrásból végzik el Nyíregyháza régi, borbányai hulladéklerakó rekultivációját - közölték a környezetvédelmi beruházás keddi projektnyitó rendezvényén a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

Bővebben...

 

Irodát nyitott a Fáy-alapítvány Nyíregyházán

fayandras-thumbIrodát nyitott az OTP Fáy András Alapítvány Nyíregyházán; a létesítményben foglalkoztatott öt pályakezdő fiatal április közepétől pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningeket szervez a térség általános és középiskolás diákjainak - közölte a szervezet kommunikációs ügynöksége az MTI-vel.

Bővebben...

 

Választás 2014

valasztas-thumbSzabolcs-Szatmár-Bereg megye - Az idei országgyűlési választás egyfordulós, a szavazást vasárnap tartották meg. Az edménnyel kapcsolatban Kovács Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke, Dr. Papp Csaba megyei jegyző, Tilki Attila Fehérgyarmat  polgármestere, Vinnai Győző megyei kormánymegbízott, Tőkés László, Európai Parlamenti Képviselő és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is értékelt.

Bővebben...

 

Észak-alföldi regionális turisztikai bemutató Párizsban

IMG_2808

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulója alkalmából Párizsban megrendezett többnapos eseménysorozat keretében Trócsányi Lászlónak, Magyarország párizsi nagykövetének kezdeményezésére észak-alföldi regionális turisztikai bemutatót tartottak a francia fővárosban.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

lomtalanitas-thumbAz Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft. a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft.-vel közösen lomtalanítást hirdet. A lakosok a lomtalanításra kijelölt szombati napok folyamán, a lomtalanítási táblával ellátott helyekre, illetve a családi házban élők az ingatlanuk elé, a saját hulladékgyűjtő edényeik helyére helyezhetik ki a lomot.

Bővebben...

 

Napi aktuális

napi-thumbMa van a Nemzetközi Roma Nap,ma ismertették a 2014. évi felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési adatait, ma mutatja be a Kiváló Magyar Sertéshús (KMS) védjegy és terméktanúsítási rendszert, a Tisza-tó nyári vízszintjét szerdára állítják be.

Bővebben...

 

Elültették az első egészségfát a borbányai szemétlerakó telepen

egeszsegfa-thumbElültették az első egészségfát a borbányai szemétlerakó telepen. A területet egy európai uniós pályázatnak köszönhetően közel másfél milliárd forintból kármentesítik. Petro Árpád, a Térségi Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető-igazgatója a Megyei Sajtószolgálatnak elmondta, a csütörtöki napon elültetett növény csupán egy abból a több ezer példányból, amelyek a talaj minőségét fogják javítani.

Bővebben...

 

Virtuális, de élő ez a parlament

cbc-elo-parlamentA közös programok feltétele az információ, és azok átadása a lehetséges partnereknek a határon innen és túl. Így összegezhető annak a programnak a lényege, amely CBC Parlament révén a határon átnyúló együttműködés alapjait rakja le magyar, ukrajnai, szlovákiai és romániai partnerek bevonásával.

Bővebben...

 

Öt új helyszínnel bővül a történelmi emlékhelyek köre

kolcsey-szobor-thumbÖt új helyszínnel bővül a magyarországi történelmi emlékhelyek köre: a kormány döntése értelmében a budapesti Eötvös József Collegium, a mezőtúri református kollégium és könyvtár, a szatmárcsekei Kölcsey-kúria egykori helye, a Ludovika Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia is történelmi emlékhellyé válik, melyek száma így összesen 47-re emelkedik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton az MTI-vel.

Bővebben...

 

Múzeumfaluba kerül a nyírkátai toronysisak

templomtorony-nyirkata-thumbA Sóstói Múzeumfaluba kerül a műemléknek nyilvánított nyírkátai református templom toronysisakja. Páll István, a skanzen igazgatója az MTI-nek hétfőn elmondta: a 18.század végén épített toronysisakot évekkel ezelőtt cserélték le, azóta őrizték, és mint építészeti ritkaságot felajánlották a nyírségi múzeumfalunak.

Bővebben...

 

Szállítmányozó céget alapíthat Magyarországon a Magnit

orosz-magyar-kapcsolat-thumb

Az orosz vállalkozás egy ezer kamionból álló flottát hozna létre a megyében. Oleg Szidnyin szállítási szakértő,  Maxim Goloskokov projekt manager, Konsztantyin Koselev, műszaki vezető és Kiss Szilárd mezőgazdasági miniszteri biztos azért látogatott el Magyarországra, hogy megbeszélést  folytasson a Megyei Közgyűlés elnökével.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

bio-hulladek-thumbA tavalyi év időjárási viszonyait figyelembe véve döntött úgy Társaságunk, hogy 2014 évben áprilistól indítja el a heti rendszerességű biohulladékszállítást. Az idei év márciusa viszont kedvezett a kerti munkáknak, így a növényi hulladékok több területen is felhalmozódtak.

Bővebben...

 

Óraátállítás vasárnap

ora-allitasAz idén március 30-án, vasárnap hajnalban 2 óráról 3-ra állítjuk óráinkat. Magyarországon - az Európai Unió gyakorlatához igazodva - március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart a nyári időszámítás. A több évtizede bevezetett gyakorlattal hazánk egy napi átlagos villamosenergia-fogyasztását spórolhatjuk meg évente.

Bővebben...

 

Bokrétaünnepség a Jósa András Oktatókórházban

bokreta-josa-andras-korhaz-sewsztak-oszkarMegtartották a bokrétaünnepséget a Jósa András Oktatókórházban. A beruházás alapkövét tavaly októberben tették le, most már az épület szerkezetkészen várja a folytatást. A tervek szerint az év végére elkészül a beruházás, ami a berendezésekkel együtt 15 milliárd forintba kerül.

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

A Térségi Hulladék – Gazdálkodási Kft. tájékoztatja a biohulladék szállításba bevont, családi házas övezetekben lakókat, hogy 2014. március 31-től a növényi eredetű bomló szerves hulladékot újból minden héten, a már megszokott napokon szállítja el.

 

Elkezdődött a beregi árapasztó tározó építése a Tiszán

arapaszto-vinnai-sesztak-thumbElkezdődött a beregi árapasztó tározó építése a Tiszán, a több mint 33 milliárd forint értékű, a Vásárhelyi Terv Továbbfejlesztése Program (VTT) keretében zajló beruházás alapkövét Áder János köztársasági elnök tette le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpa határában, szerdán.

Bővebben...

 

Újabb értékekkel bővült a Megyei Értéktár

beregi-keresztszemesA Szatmári szilvalekvár, a Nyíregyházi bokortanyák, a Szatmári középkori templomok, a Túristvándi vízimalom és a Paszabi szőttes után, most a Zümi mézes gyümölcsszörpök, az Ajaki lakodalmas és a Beregi keresztszemes hímzés – Felső-Tiszavidéki keresztszemes hímzés is felkerült a listára. Bővebben ITT olvashat a helyi értékekről. 
 

Az eddig elért eredményeket értékelte a Kárpátok Eurorégió Nyíregyházán

konf-cikkTörténelminek nevezete a Kárpátok Eurorégió pénteki találkozóját Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke annak kapcsán, hogy aláírták Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodást. Az ülésen többek között erről, valamint az eddig elért eredményekről és tapasztalatokról beszélgettek a résztvevők.

Bővebben...

 

Segítik a biotermesztést

bio-sesztak-oszkarA helyi biotermékek piacra jutását kell segíteni és támogatni, az ökotermesztés elterjedését Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is - hangzott el a Kelet Kapuja Ökotermesztők Egyesületének hagyományos fórumán Nyíregyházán.

 

Bővebben...

 

Március 22.: A Víz Világnapja

viz-vilagnapja-sesztak-oszkarMárcius 22. a Víz Világnapja, amelynek ünneplése az 1992-ben rendezett Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferenciára vezethető vissza. Ezen esemény hatására az ENSZ március 22-ét e nappá nyilvánította, felhívva a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz kiemelten fontos szerepére életünkben.

Bővebben...

 

Energiatudatos elkötelezettség

korhaz-bejaras-thumbKörnyezettudatosság, energiahatékonyság és társadalmi felelősségvállalás. Ez a három alapelv vezérli mindazokat, akik csatlakoztak ma a 2011-ben indított Virtuális Erőmű Programhoz (VEP) és vállalták, hogy 2020-ra egy 200 MW fosszilis erőmű kapacitásának megfelelő „virtuális erőművet” építenek fel.

Bővebben...

 

Négymilliárdos szennyvízberuházás öt észak-szabolcsi településen

szennyviz-ajak-thumbTöbb mint négymilliárd forint összegű európai uniós és nemzeti támogatással két észak-szabolcsi kisváros, Ajak és Dombrád korszerűsítheti meglévő szennyvízhálózatát, illetve három község, Anarcs, Gyulaháza és Nyírkarász építheti ki új vezetékrendszerét.

Bővebben...

 

Nem kell már Debrecenbe menni

earf-thumbSzolgáltató irodát nyitott az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (ÉARFÜ) Nyíregyházán, így a hazai és uniós pályázatokban résztvevő önkormányzatoknak, szervezeteknek és vállalkozásoknak már nem kell Debrecenbe menniük, ha ügyet akarnak intézni.

Bővebben...

 

Ratkó József emléknap a Kossuth Lajos Gimnáziumban

ratko-thumbRatkó József emléknapot tartottak Nyíregyházán. Az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban emléküléssel tisztelegtek a József Attila-díjas, Magyar Örökség-díjas költő, drámaíró munkássága előtt, és halálának 25. évfordulóján a gimnázium falán márványtáblát avattak fel.

Bővebben...

 

Kulturális alapú térségfejlesztési együttműködés kialakítása

sajtoanyag-thumbA Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet által 2013. szeptember 30.   napján meghirdetett „sokoldalú és fenntartható, vidékfejlesztéssel kapcsolatos, országos, térségi és   helyi fórumok, események szervezésére vonatkozó” felhívásra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei   Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. vidékfejlesztési projektötletet   nyújtott be, amely a projekt-kiválasztási eljárásban támogatásban részesült.

Bővebben...

 

Három nyíregyházi emlékművet állít helyre tavasszal a NYÍRVV Nonprofit Kft.

szobor2-thumbA felújítás a Pazonyi téri román emlékművel kezdődött, melyet Társaságunk tisztít, fényez, illetve fúgázzuk az esetleges hézagokat, réseket, mely segít kivédeni az időjárás kedvezőtlen hatásait, és megállítja a szobor állagromlását.

Bővebben...

 

Hitelekkel segíti a betelepülést a fényeslitkei ipari parkba az RFH. Zrt

ipari-park-fenyeslitkeTőkebefektetéssel és fejlesztési hitelek kihelyezésével segíti a fényeslitkei ipari parkba betelepülni szándékozó vállalkozásokat a Regionális Fejlesztési Holding (RFH) Zrt. - közölte a park projektmenedzseri feladatait ellátó állami tulajdonú társaság vezérigazgatója sajtótájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhonyban kedden.

Bővebben...

 

Egyedülálló forradalmi vívmányok

marc_15_thumbKisvárda – Vármegyénk több mint hatezer honvéddel valamint élelmezési ellátmánnyal sietett a haza szolgálatára.

 

 

Bővebben...

 

Közérdekű közlemény

A Térségi Hulladék – Gazdálkodási Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy március 15-én a Hulladékudvarok, valamint a Regionális Hulladékkezelő Üzem zárva tartanak.

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Értéktár: Beregi Keresztszemes Hímzés

baracsi_endre_thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés döntése értelmében a tavalyi évben létrejött  a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár, illetve megalakult a Szabolcs-Szatmár-Bereg   Megyei Értéktár Bizottság.

Bővebben...

 

Befejeződött a hétmilliárdos hulladéklerakó-rekultiváció Szabolcsban

rekultivacio_thumbBefejeződött a több mint hétmilliárd forint értékű hulladéklerakó-rekultiváció Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 108 településén - közölte Seszták Oszkár (Fidesz-KDNP), a megyei önkormányzati közgyűlés elnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján kedden.

 

Bővebben...

 

Hulladékért virágot akció

thg-thumb_szszbmoNyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Térségi Hulladék–Gazdálkodási Kft. 2014. március 17-e és március 29-e között, ismét megszervezi a Hulladékért virágot elnevezésű akciót.

 

Bővebben...

 

Sipkaysok Svédországban

thumbA YesComenius projektnek köszönhetően Magyar Miklósné tanárnő vezetésével alkalma nyílt négy idegenforgalmi osztályos Sipkays diáknak, és a projektben dolgozó tanároknak hogy elutazzanak az egyik partnerországba, Svédországba.

Bővebben...

 

A hölgyeket köszöntötték a Megyeházán

A nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötte a szebbik nem képviselőit Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Papp Csaba, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jegyzője, Dr. Székely Tíbor, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye aljegyzője és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat férfi munkatársai.

Bővebben...

 

Átadták a harmadik Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjait - 3 év alatt 800 vállalat csatlakozott a programhoz

energia-thumbBudapest, 2014. március 6., csütörtök (OTS) - A 2011-es jelképes alapkőletétel óta a Virtuális Erőmű Program az országban egyedülálló szakmai és társadalmi összefogással rendelkező energiahatékonysági programmá nőtte ki magát. Több mint 800 vállalat lépett be a Programba, számos közülük már jelentős energiamegtakarítással büszkélkedhet. Az Energiatakarékossági Világnap alkalmából immáron harmadszor díjazták a legkiemelkedőbb energiatudatos és energiahatékony szervezeteket.

Bővebben...

 

„Ne csak egy szolgáltatást, hanem csomagot vegyenek igénybe a turisták”

turisztika-kicsiHárom ország fogott össze annak érdekében, hogy közös turisztikai attrakciókat találjanak vagy fejlesszenek ki. Az európai uniós forrásból megvalósuló pályázat nyitókonferenciáját pénteken tartották a Megyeházán, ahol a romániai Szatmár megye, Kárpátalja, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg szakemberei vettek részt.

Bővebben...

 

Emléknap - Kövér: a kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn

emlekmu-thumbA kommunizmus az ember és az emberiség elleni bűn volt, a magyaroknak pedig jó okuk van ezt nem elfelejteni - jelentette ki Kövér László a kommunista diktatúra áldozatainak emlékére emelt szobor avatóünnepségén kedden Nyíregyházán.

Bővebben...

 

MEGHÍVÓ - A Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékére

A Magyar Országgyűlés Elnöke, a Periférián Alapítvány, Nyíregyháza MJV Önkormányzata, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzata meghívja Önt A Kommunista Diktatúra Áldozatainak Emlékére felállított emlékmű avatására. MEGHÍVÓ>>>
 

Orbán: a közmunka kapu a munka világába

vasarosnameny-rendorseg-thumbA közmunka kapu, amelyen keresztül be lehet lépni a segély világából a munka világába, ezért azt meg kell becsülni - mondta Orbán Viktor hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

Bővebben...

 

Jelentős támogatást kap a diáksport Szabolcsban

diaksport-thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és tanuló gyermekek, diákok fizikai aktivitásának, sportolási hajlandóságának növelését és ezáltal egészségük megőrzését, valamint a közösségi és szakmai kapcsolatok erősítését helyezi középpontjába az az együttműködési megállapodás, amelyet csütörtökön írt alá Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke és Seszták Oszkár, a Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Közgyűlés elnöke Nyíregyházán.

Bővebben...

 

Elfogadták a Területfejlesztési Koncepciót és az idei költségvetést is

kozgyules-thumbA Területfejlesztési Koncepció, a költségvetés és Nyíregyháza fenntartható városfejlesztési programjának elfogadása - csupán néhány pont abból a huszonhatból, amelyet ma tárgyalt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés. „A koncepció elfogadása egy másfél éves előkészítő munka lezárása” - mondta el a Területfejlesztési Koncepcióval kapcsolatban Seszták Oszkár, Megyei Közgyűlés elnöke. Szerinte a tényleges programok legkorábban már az európai parlamenti választások után elindulhatnak.

Bővebben...

 

Tájékoztató

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat 30 napos társadalmasításra bocsátja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program Területi Hatásvizsgálati dokumentációját, a területfejlesztési koncepció, a területfejlesztési program és a területrendezési terv tartalmi követelményeiről, valamint illeszkedésük, kidolgozásuk, egyeztetésük, elfogadásuk és közzétételük részletes szabályairól szóló 218/2009 (X.6.) Korm. rendeletben meghatározottak alapján.

Bővebben...

 

Indul a tervezési területek elismertetése

elismertetes-thumbMegkezdődött a 2014-2020-as időszakra a Helyi Fejlesztési Stratégiához kapcsolódó tervezési  terület előzetes elismertetési eljárása, amelynek elősegítése érdekében a Magyar Nemzeti   Vidéki Hálózat megyei referense egyeztetést hívott össze az érintettek számára, melynek   helyszíne a Megyeháza volt. (2014. február 12.)

Bővebben...

 

Ismert és elismert szervezete Európának

euroregio-thumbAz elmúlt 21 év eredményeit és a jövő feladatait összegezték a Kárpátok Eurorégió 40. ünnepi tanácsülésén pénteken Nyíregyházán.

 

Bővebben...

 

Idegenvezetők Világnapja

benczur-thumbA Jósa András Múzeum is csatlakozik idén az Idegenvezetői Világnap rendezvényeihez.  1985 óta már számos országban hagyománnyá vált, s egyre többen csatlakoznak ehhez az eseményhez, mely több napos program kavalkáddá nőtte ki magát.

Bővebben...

 

Esküt tettek a Külképviseleti Választási Iroda tagjai

dr-palffy-ilona-valasztas-thumbA Külügyminisztérium beregszászi és ungvári külképviseletein dolgozó munkatársak, azaz a Külképviseleti Választási Iroda (KÜVI) tagjai tettek esküt Nyíregyházán. A Megyeházán 24-en vették át megbízólevelüket.

Bővebben...

 

Kelet-Magyarország interjú: Fejlődés saját ötletekkel

km-sesztak-oszkarA cél az, hogy minél több pénzt szerezzünk meg, és azt úgy költsük el, hogy valós gazdaságfejlesztési célokat szolgáljon. Az önkormányzatok nem maradtak munka, feladat és forrás nélkül: az elkövetkező években több tízmilliárd forintot kell a legjobb helyre irányítaniuk a fejlesztések érdekében - értékelte a gyökeres változásokat szerkesztőségünk vendégeként Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

Bővebben...

 

„TANDEM - TANuljunk DEMokráciát a közös sikerért!” nyitókonferencia

tandem-thumbA Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a megyei civil szervezetek felé irányuló partnerségi együttműködéseit erősítendő a „TANDEM - TANuljunk DEMokráciát a közös sikerért!”című projekt révén, melynek nyitókonferenciáját a Megyeházán tartották.

Bővebben...

 

VI. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia - Országos döntő

27-thumbAz országos döntőbe - a területi és selejtező meccsek után - olyan bázisiskolák diákjai kerültek be, akik a felnőtt bajnokságban jól szereplő csapatok utánpótlását biztosítják.

 

Bővebben...

 

Januárban folytatódtak a partnerségi megbeszélések a Megyeházán

munkacsoport-thumbJanuárban került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program társadalmasításra bocsátott munkaanyagának megvitatására a Vállalkozói-, Intézményi és Civil-, valamint az Önkormányzati partnerségi munkacsoport üléseken.

Bővebben...

 

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) tervezési folyamatának társadalmasítása zajlik a megyei önkormányzatnál

baracsi-endre-thumbA munkába bevont szakmai szereplőket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat, mint a tervezési feladatok gazdája és végrehajtásának felelőse, nagy körültekintéssel és a szakmai jártasság figyelembe vételével határozta meg.

Bővebben...

 

Ukrán-magyar egyeztetés a Megyeházán

ua-del-thumbKétoldalú egyeztetés volt a Megyeházán hétfőn ukrán szakértőkkel.  "A határmenti együttműködés fejlesztése 2011-2015 évekre vonatkozó állami programjának jóváhagyásáról” szóló rendelet alapján a Bilokony Dipromiszto Ukrán Állami Várostervező Tudományos Kutató Intézet Ukrán Állami Vállalat (Kijev) megbízást kapott az ukrán-magyar határmenti régió fejlesztése közös projektjének kidolgozására.

Bővebben...

 

"A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével"

ukran-delegacio-thumbA napokban (január 27-én)  Nyíregyházán tartották első kerekasztal megbeszélésüket  "A határrégiók fenntartható fejlesztése a Kárpátok Eurorégió hatékony működtetésével" című projekt partnerei. A projekt az EU által támogatott, az ENPI Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna 2007-2013 keretében valósul meg.

Bővebben...

 

Határidő előtt

fejlesztes-thumbIdő előtt, már februárban benyújtja az Európai Bizottságnak a kormány a 2014-2020-as időszak európai uniós fejlesztési forrásainak felhasználásáról szóló partnerségi megállapodást.

Bővebben...

 

Településfejlesztési konferencia a Megyeházán

teruletfejlesztesi-konf-thumbTelepülésfejlesztési és tervezői konferenciát rendeztek Nyíregyházán amelynek középpontjában az Európai Unió 2014-2020-as időszakra vonatkozó hazai fejlesztési lehetőségei álltak.

Bővebben...

 

Összesen 25 százalék rezsicsökkentés várható ebben az évben a nagyobb szolgáltatóknál

elnok-retro-thumbBalatonszárszón tárgyalt január 24-én a rezsicsökkentés mértékéről és ütemezéséről a Fidesz. Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke a Megyei Sajtószolgálatnak elmondta: a nagyobb szolgáltatóknál összesen 25 százalékkal, a szemétszállítás és kéményseprés területén pedig 10 százalékkal várhatóak alacsonyabb árak ebben az évben.

Bővebben...

 

Új főút építését tervezik Encs és Tiszanagyfalu között

elkerulo-thumbA világörökség részeként jegyzett tokaji borvidék, valamint Tokaj város közlekedésének tehermentesítésére új főút építését tervezik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encs és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszanagyfalu között - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a megvalósíthatósági tanulmányt készítő budapesti Via Futura Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft. munkatársa csütörtökön Nyíregyházán.

Bővebben...

 

Egymilliárdos technológiai fejlesztés a Resilux tuzséri gyárában

gyarsor-thumbTöbb mint egymilliárd forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg tuzséri gyárában a Resilux Közép-Európa Csomagolástechnikai Kft. - közölte Hifner Judit ügyvezető igazgató kedden az MTI-vel.

 

Bővebben...

 

Kölcsey TV: A Magyar Kultúra Napja

szatmarcseke-kicsiA Kölcsey Televízió több időpontban is műsorra tűzi a Magyar Kultúra Napja szatmárcsekei rendezvényének összefoglalóját. Január 19-én, vasárnap ökumenikus istentisztelettel, koszorúzással emlékeztek Kölcsey Ferenc, nemzeti imánk megalkotója előtt.

Bővebben...

 

A magyar kultúra napja - Halász János: a Himnusz a magyarság kulturális aranytartaléka

kulturanapja-thumbA Himnusz a magyar kultúra legerősebb identitásképző alkotása és egyben aranytartaléka is - hangsúlyozta Halász János kultúráért felelős államtitkár a magyar kultúra napja alkalmából vasárnap Szatmárcsekén megtartott ünnepségen.

Bővebben...

 

A magyar kultúra előtt tisztelegtek

megyehaza-kultura-thumbSeszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg a kultúra napi rendezvénysorozatot. Bár a megyei önkormányzat elsődleges és fő feladata 2012. januárjától a területfejlesztés, megyei programok kidolgozása a gazdaságfejlesztésre, a közgyűlés elnöke fontosnak tartja a kultúra terjesztését, Kölcsey emlékének ápolását annak okán is, hogy a Himnusz írója Szatmár Vármegye főjegyzője és országgyűlési követe is volt.

Bővebben...

 

Kölcsey Ferenc Szónokverseny a Megyeházán

szavaloverseny-thumbA verseny közel 3 órán keresztül zajlott. Tartalmas, színes szónoklatokat hallhatott az a mintegy 60 fős hallgatóság, akik kíváncsiak voltak az 5. alkalommal megrendezett szónokversenyre Nyíregyházán, a Megyeháza Bessenyei Nagyteremében.

 

Bővebben...

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program területi hatásvizsgálatáról szóló tájékoztatás és tematika

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat ezúton tájékoztatja a megye nyilvánosságát, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program területi hatásvizsgálatáról szóló tájékoztatás és tematika letölthető a "Tájékoztatás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Program Stratégiai és Operatív munka" címen. A nyilvánosságra hozott anyaggal kapcsolatos észrevételeiket 2014. február 12-ig a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre küldhetik el.

 

A Magyar Kultúra Napja - Szónokversenyt rendez a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Önkormányzat

magyar-kultura-napja2014Az önkormányzat 2008-ban avatta fel Kölcsey Ferenc szobrát a nyíregyházi megyeháza előtti téren, azóta minden évben nagyszabású ünnepségsorozat keretében emlékeznek meg a Kölcsey Társasággal és szatmárcsekei önkormányzattal közösen a Himnusz írójáról - tájékoztatta Gergely Zsolt szervező az MTI-t.

Bővebben...

 

Digitális átállás és költözés – ilyen volt a Kölcsey Televízió 2013-as esztendője

kolcsey-thumbbb0109Digitális átállás és költözés – röviden így jellemezhető a Kölcsey Televízió 2013-as esztendője. Dóka Imre, a megye televíziójának igazgatója elmondta, hogy november első heteiben a mátészalkai és a nyíregyházi adójuk is átállt a digitális frekvenciára. Ezzel párhuzamosan költözniük is kellett – tette hozzá.

Bővebben...

 

Előzetes nyilvántartásba vétel január 13-ig

mnv_20130108_thumbIdén is kezdeményezhetik projektötletek benyújtásához előzetes nyilvántartásba vételüket a  vidékfejlesztésben érintett magánszemélyek vagy szervezetek, amire januárban 6 és 13 között van lehetőség.

Bővebben...

 

Karácsonyfáért ajándék

ajandek-karacsonyfaA Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014. január 6. és január 18. között karácsonyfagyűjtő akciót szervez.

 

Bővebben...

 

Kéményseprők a Megyei Önkormányzatnál

kemenysepro-thumbSeszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke ma hivatalában fogadta a kéményseprőket, azaz Bihari Ferencnét, a Carbon-szaksz BT. ügyvezető igazgatóját, Valkó Lászlót, a Kéményseprőipari Kft. ügyvezető igazgatóját, és Kiss Tibor kéményseprő mestert.

Bővebben...

 

Az Észak-Kelet Magyarországi Hulladék Rekultivációs Önkormányzati Társulás területén lévő bezárt illetve felhagyott TSZH lerakók rekultivációja

hulladek-rekultivacio-thumbAz Észak-Kelet Magyarországi Hulladéklerakó Rekultivációs Önkormányzati Társulás 9 kistérség 11 településéből jött létre a közös érdek és a települési szilárdhulladék közszolgáltatás szervezettsége miatt. A 9 kistérség a következő: Miskolci, Tiszaújvárosi, Mezőcsáti, Szikszói, Ózdi, Bodrogközi, Mezőkövesdi, Nyírbátori és Vásárosnaményi.

Bővebben...

 

Tisztelt Megyebeli Polgárok! Kedves Hölgyeim és Uraim!

2014ujevVéget ért az óesztendő, kívánom, hogy az új évben újult erővel hittel és  tettvággyal nyissanak új fejezetet  életükben! Ahogyan nyitunk mi is az új feladatnak való megfelelés érdekében.

Bővebben...

 

Hatodik ülését tartotta a Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar - Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság

thumb-ukHatodik ülését tartotta december 20-án az ukrajnai Börvingesen a Határon Átívelő Együttműködést Szolgáló Magyar - Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság, amelynek legfőbb célja a határ menti, a helyi és regionális együttműködések és partnerségek építése és ápolása.

Bővebben...

 

Változik a piacok nyitvatartása és a parkolás rendje

nyirvv-thumbAz ünnepek alatt változik a piacok nyitvatartása- tájékoztatta a Megyei Sajtószolgálatot Szabó Edina, a NYÍRVV Nonprofit Kft. sajtóreferense.

 

Bővebben...

 

Javuló foglalkoztatás

kozgyules-thumbEgy év viszonylatában 13 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

 

 

Bővebben...

 

Ünnepi hulladékszállítás

unnep-szemetszallitas-thumbA Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. a közelgő ünnepek kapcsán az alábbiakról tájékoztatja a tisztelt lakosságot:

 

 

Bővebben...

 

Szombaton szünetel az ügyfélfogadás

megyehaza-thumbTisztelt Partnereink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013.december 21-én, szombaton nincs ügyfélfogadás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatnál. Legközelebb december 23-án, hétfőn állunk rendelkezésükre.

 

Megérkezett a Megyeházára a Betlehemi Békeláng

betlehemi-lang-thumbA lángból - ahogyan minden évben - bárki vihet az otthonába, szűkebb vagy tágabb közösségébe. A Megyei Sajtószolgálatnak Gulyás József, a Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke elmondta, a láng a családi összetartozás, a biztonság, a kölcsönös bizalom és szeretet jelképe.

Bővebben...

 

Karácsonyi koncert a Megyeházán

karacsonyi-koncert-megyehaza-thumbiA Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár nívó- és Csokonai-díjas Debreceni- illetve Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara először adott karácsonyi koncertet Nyíregyházán szombaton, a Megyeházán.

 

Bővebben...

 

Több forrás gazdaságfejlesztésre

konf-sesztak-oszkar-thumbÖsszesen közel 100 milliárd forint áll rendelkezésre a következő 7 évben a megyei területfejlesztési programokra.Bővebben...

 
További cikkeink...
Interjú
interju
Elnöki köszöntő
Elnöki köszöntő
Digitális átállás
Látogatottság mutató
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3250
mod_vvisit_counterTegnap1580
mod_vvisit_counterEzen a héten8678
mod_vvisit_counterMúlt héten22201
mod_vvisit_counterE hónapban77549
mod_vvisit_counterMúlt hónapban60044
mod_vvisit_counterÖsszesen3987397

Ma: 2015. máj. 27.
jomagyararu