A Bonduelle is belépett a foglalkoztatási paktumba

A megyei foglalkoztatási paktum megalakulásakor a régió munkaerő-piaci helyzetének erősítését tűzte ki célul. A szervezet szerdán egy újabb taggal bővült, csatlakozott ugyanis a paktumhoz a Bonduelle Central Europe Kft. is, az erről szóló együttműködési szerződést a megyeházán írták alá a felek.

– A megyei önkormányzat a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályával karöltve bábáskodik a foglalkoztatási paktum fölött. A különféle képzési programjainkkal igyekszünk biztosítani a foglalkoztatók számára a megfelelő munkaerőt. Bízom benne, hogy a Bonduelle-el gyümölcsöző lesz a közös munka és megtaláljuk a módját a hatékony együttműködésnek – fogalmazott a megállapodás aláírása előtt Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.

 

Román István megyei kormánymegbízott köszöntőjében a régió és az ország munkaerő-piaci helyzetéről beszélt.

– Tíz éve még a munkanélküliség okozott problémát, most, a gazdasági fejlődés hatására munkaerő-keresletről beszélhetünk. A megyei helyzetről elmondható, ott tartunk, ahol a Covid előtt, sikerült átvészelnünk a nehézségeket. Cél a teljes foglalkoztatás elérése – fogalmazott Román István, a megyei kormányhivatal vezetője, aki hozzátette: egyre közelebb kerülnek egymáshoz a dolgozói elvárások és a foglalkoztatói igények.

Adamik Árpád, a nyíregyházi Bonduelle Central Europe Kft. ügyvezetője röviden bemutatta a francia családi tulajdonban lévő, az élelmiszer-feldolgozásban érdeket vállalkozás magyarországi történetét. A cégcsoport 1992-ben jelent meg hazánkban, ekkor vásárolták meg a nagykőrösi konzervüzemet. A békéscsabai gyáregység 2003-ban került a tulajdonukba, a nyíregyházi feldolgozóüzem pedig 2012-ben lett a Bonduelle csoport tagja.

– Korszerű technológiával igyekszünk minél egészségesebb termékeket előállítani. A helyben megtermelt zöldségeket dolgozzuk fel a nyírszőlősi üzemünkben, a fő szezonban közel kétszáz embert foglalkoztatunk. Fontos számunkra a dolgozóink képzése, ezen a területen szeretnénk kiaknázni a foglalkoztatási paktumban rejlő lehetőségeket – fogalmazott Adamik Árpád.

 

Forrás: szon.hu

Fotók: Pusztai Sándor