IGAZGATÁSI SZÜNET

2022.12.22. - 2023.01.06.

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés a 460/2022. (XI.10.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésének b) pontjában kapott felhatalmazás alapján

a 85/2022. (XI.29.) önkormányzati határozatában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatalnál

 

2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig

 terjedő időtartamra igazgatási szünetet rendelt el.

 

Az igazgatási szünet időtartama alatt a Korm. rendelet vonatkozó rendelkezései értelmében a Megyei Önkormányzati Hivatal

a feladatait nem látja el, az ügyfélfogadás nem működik és az elektronikus ügyintézés szünetel.

A Megyei Önkormányzati Hivatal az igazgatási szünet időszakában – a halaszthatatlan közfeladatainak folyamatos

és zavartalan ellátásával összefüggő beadványokat, megkereséseket – a jegyzo@szszbmo.hu e-mail címen fogadja.

 

A záhonyi átrakó fejlesztése prioritás

Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosaként munkaértekezleten vett rész Nyíregyházán dr. Palkovics László pénteken délelőtt. Az eseményen elhangzottakat egy sajtótájékoztatón foglalta össze az innovációs és technológiai miniszter.

Dr. Palkovics László Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnökének társaságában elmondta, rengeteg fontos témát érintettek a megbeszélésen, de ezek közül is kiemelkedik a záhonyi átrakó és annak térségének a fejlesztése.

– Az átrakó áteresztőképességét szeretnénk az ötszörösére növelni, ennek köszönhetően a vasúti kapcsolat megélénkülhet Kínával. Ez a beruházás nem csak Záhonynak, hanem az egész régiónak a javára válhatna – emelte ki az innovációs és technológiai miniszter a megyeházán megrendezett sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a nyíregyházi repülőtérrel is komoly terveik vannak, ahogy a modellváltáson átesett Nyíregyházi Egyetem működése is hatékonyabb lehet a közeljövőben.

– A felsőoktatási intézmény 2022-es állami támogatása a háromszorosára nő a 2021-eshez képest – közölte dr. Palkovics László, aki beszélt hazánk gazdasági mutatóiról is. Kiemelte, soha ennyien nem dolgoztak még Magyarországon, mint most, és a munkanélküliségi ráta is visszaállt a válság előtti szintre.

– Noha globális szinten emelkedik a gáz ára, és hiány van félvezetőkből, mégis úgy gondolom, tartani tudja hazánk a hét százalékosra tervezett idei növekedést – bizakodott az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa és hozzátette, Magyarország Európában az elsők között tudott visszaállni a növekedési pályára.

– A régióban egy komoly iparosodási folyamat kezdődött el, ennek nagyjából egy év múlva lesznek majd kézzel fogható eredményei – tekintett előre az innovációs és technológiai miniszter, aki szerint a megyei vállalkozások kiemelkedően pályáztak a GINOP-os és a GINOP+-os pályázatokon.

– A munkamegbeszélésen a gazdaság zöldítésének lehetőségeiről is egyeztettünk – említette dr. Palkovics László a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón.

 

Forrás: szon.hu

Fotó: Csutkai Csaba