MEGNYÍLT A MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA-ROMÁNIA-UKRAJNA ENI CBC PROGRAM 2014-2020 ELSŐ PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

MEGNYÍLT A

MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA-ROMÁNIA-UKRAJNA

ENI cbc Program 2014-2020

ELSŐ PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

2017. február 15-én Magyarország Miniszterelnöksége (mint Irányító Hatóság), a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma, Románia Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériuma, valamint Ukrajna Gazdaságfejlesztési és Kereskedelmi Minisztériuma (mint Nemzeti Hatóságok) meghirdették a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna Európai Szomszédsági Támogatási Eszköz Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 első pályázati felhívását.

A kiírás indikatív keretösszege 22 millió euró, amely a Program alábbi négy prioritását támogatja:

  • 6.1-es prioritás: A környezet fenntartható használata a határmenti területen – a természeti erőforrások megőrzése, az üvegházhatású gázkibocsátás és a folyószennyezettség csökkentését célzó intézkedések;
  • 7.1-es prioritás: A közlekedési infrastruktúra fejlesztése a személyek és áruk mobilitásának javítása érdekében;
  • 7.2-es prioritás: ICT-infrastruktúra és információ-megosztás fejlesztése, valamint
  • 8.1-es prioritás: A természeti és ember okozta katasztrófák megelőzését célzó közös tevékenységek, valamint vészhelyzetekben közös cselekvések támogatása.

Az első pályázati felhívás kizárólag nagy infrastrukturális projektekre vonatkozik, ahol a projekt teljes költségvetéséből legalább 2,5 millió eurót szükséges infrastrukturális fejlesztésekre fordítani a Programban meghatározott feltételek szerint.

Az egy körös pályázati kiírás keretében a pályázatok benyújtási határideje 2017. november 15. közép-európai idő szerint 14.00 óra.

A pályázati csomag, beleértve a pályázati felhívás részletes szabályait tartalmazó Pályázati útmutatót és a pályázati formanyomtatványt, a Program hivatalos honlapján érhető el: www.huskroua-cbc.eu.

A Program hivatalos munkanyelve az angol és a pályázati formanyomtatványt is angolul szükséges kitölteni.