MÖOSZ ülés Miskolcon

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének soron kvetkező ülését rendezték Miskolcon. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzatot Seszták Oszkár, az önkormányzat elnöke és Dr Pappa Csaba jegyző képviselte. A rendezvény az aradi vértanúkra történő megemlékezéssel kezdődött. Az ülésen – egyebek mellett – a megyei közgyűlési elnökök tájékoztatást kaptak a TOP Plusz aktualitásairól Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára előadásában. Az aktív és ökoturisztikai fejlesztésekről Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszélt a grémium előtt. 

Mint ismert, az Európai Unió 2021–27-es fejlesztési ciklusa révén ezermilliárd forintos nagyságrendben érkeznek fejlesztési források a megyékhez, amelyek felhasználásában meghatározó szerepe van a megyei önkormányzatoknak. Javában folyik az előkészítő munka, hogy a leghasznosabb pályázatok révén minél hamarabb, minél nagyobb arányban legyenek lehívva és felhasználva a pénzeszközök.

A fejlesztési irányok közül kiemelt szerepet kapnak a ciklusban az idegenforgalmi, turisztikai célok, amelyek gazdasági és népességmegtartó szempontból is kiemelt figyelmet kapnak ebben a hétéves ciklusban.