"Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2018"

"Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2018" címmel 2018. május 31-én konferenciát rendezett Szolnokon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Intézete, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága.

A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen az Észak-kelet Magyarországon és a régión túl tevékenykedő műszaki tudományos kutatást folytató személyek és kutató csoportok számára az időszerű munkáik, kutatási eredményeik bemutatására, szakmai kérdéseik és felvetéseik megvitatására.

A konferencián megjelent közel 100 résztvevőt dr. Palik Mátyás ezredes, egyetemi docens, a Katonai Repülő Intézet igazgatója üdvözölte. Ezt követően dr. Bodzás Sándor, főiskolai docens a MTA DAB Műszaki Szakbizottság Elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

A plenáris ülés után közös csoportkép készült a résztvevőkről.

 

A konferencia délutáni programjában, 7 szekcióban több mint hatvan előadás került bemutatásra, amelynek során a RUMOBIL projekt valamint annak újszerű megközelítései is megosztásra kerültek a résztvevőkkel.