Biztonságosabb és kényelmesebb a közlekedés

Országosan több mint 500 kilométernyi út felújítását kezdte meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban. A nagy volumenű program részeként Napkoron is megépült a körforgalom, ami régi álma volt a település lakosságának és a 41-es főúton rendszeresen közlekedőknek szintén. A 4102-es számú út Nyírturát és Nyíradonyt összekötő, több mint kilenc kilométeres szakasza is új aszfaltréteget kapott. A megye útjai korábban nem látott ütemben újulnak meg – hangzott el a napkori körforgalom mellett tartott sajtótájékoztatón pénteken. Az eseményen jelen volt dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Román István kormánymegbízott, dr. Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere, Mikó Gábor, Nyírtura polgármestere Pehely Zoltán, Sényő polgármestere és Óvári László, a Magyar Közút megyei igazgatója.

Román István köszöntőjében kiemelte, az elmúlt éveket tekintve óriásit fejlődött a megye úthálózata, sok támogatást kaptunk, hogy az útjaink korszerűek és biztonságosak legyenek.

– A munkának még nincs vége, bőven akad teendő, de úgy gondolom, eddig is remekül használtuk ki a kínálkozó lehetőségeket.

A legfontosabb utak, kereszteződések megújultak és rengeteg tervünk van még, melyek megvalósítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásai lehetőséget biztosítanak.

– Mindent megteszünk azért, hogy minél több, a Napkort, Nyírturát és Sényőt is érintő beruházáshoz hasonló fejlesztésről számolhassunk be – tekintett a jövőbe Román István kormánymegbízott.

Óvári László arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csupán az utak újultak meg, hanem a mellettük fekvő buszmegállók is.

– Ezen túlmenően az érintett szakaszokon megoldottuk a csapadékvíz elvezetését, továbbá a közvilágítást is kiépítettük.A mögöttünk álló évben mintegy 20 milliárd forint jutott a megye útjainak rendbetételére a különböző forrásokból, amire korábban nem volt példa.

– Ugyanakkor a fejlődés némi áldozatot követel a közlekedőktől is, hiszen az építkezések forgalomkorlátozásokkal járnak, ezért arra kérem a járművezetőket, legyenek türelmesek a kollégáinkkal – tette hozzá Óvári László.

 

Forrás: szon.hu

Fotók: Sipeki Péter