Megújult az óvoda Timáron.

Torna-, fejlesztő és nevelőtestületi szobával bővült a három csoporttal működő intézmény épülete. 

– Régi vágyunk teljesült ezzel a felújítással, hiszen az óvoda épülete már olyan mértékben leromlott és elavult volt, hogy az intézmény működése is veszélybe került – mondta el Rabatin Ildikó, Timár polgármestere, amikor hivatalosan is átadták a település megújult napköziotthonos óvodáját szerdán. A polgármester kiemelte: az ingatlan felújítása sok-sok éve időszerű volt már, hiszen a rendkívül rossz állapotú épület több helyen beázott, valamint a fűtés-, a világítás-, a víz-, és a szennyvíz-rendszere is elavult. 

– Hároméves kor után kezdődik meg a gyerekek intézményes, közösségi nevelése. Ez az egyik legfogékonyabb korszak, amikor a gyermekek személyisége, valamint a felnőttkor több fontos attitűdje, viselkedésmintája kialakul – mondta el a helyszínen az megfelelő színvonalú óvodai körülmények fontosságáról dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. – A magyar óvodapedagógusok munkája világszínvonalú: türelmesen válaszolnak a gyerekek kérdésire, terelgetik őket a helyes magatartás irányába. Minden tiszteletet és megbecsülést megérdemelnek, akik a gyermekek nevelését és fejlesztését választották hivatásul.

Nagyon fontos, hogy az emberek ott találhassák meg a boldogulásukat, ahová születettek, és ehhez az kell, hogy a falvakban is magas színvonalú szolgáltatásokat tudjunk biztosítani. - Ha képesek vagyunk mindemellett infrastruktúrát, járdát, utakat, közműveket is fejleszteni, akkor nem lesz miért elhagyni a szülőfaluját senkinek – emelte ki a Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke.

– Egy évvel ezelőtt azon fáradoztunk, hogy egy egész óvodát ideiglenes helyre költöztessünk a Szabolcs Vezér Általános Iskolába: 58 gyermek ellátását kellett megoldanunk a megszokottól eltérő körülmények között – mondta el Kiléberné Türk Enikő, a Timári Napköziotthonos Óvoda intézményvezetője. – Sok emléket őriz ez az épület, amely megérdemelte már az új arculatot. Az idei nevelési évet három csoporttal, fejlesztő-, torna- és nevelőtestületi szobával, valamint új vezetői irodával kezdhettük el. Hálásak vagyunk mindenkinek, akik segítettek nekünk.