Összefogtak a pusztadobosiak a Jármy-kúria parkjáért

A Pusztadobosi Polgárőr Egyesület felhívására és a község önkormányzatának szervezésében szombaton 82 helyi és elszármazott önkéntes gyűlt össze, hogy rendbe tegyék a Jármy-kúria parkját – számolt be a Három Határ Hírei.

Pusztadobos ékességét, a Jármy-kúria parkját tönkretette a három héttel ezelőtti vihar. Az óriási szél százéves fákat tett tönkre, tört derékba vagy fordított ki a földből, a parkban szinte nem maradt épségben fa. A szombati munkálatokba besegített négy traktor, amelyek folyamatosan hordták el a fát a parkból. Egyszerre 14 motoros fűrész dolgozott, a levágott faanyagot az önkéntesek rakták fel a pótkocsikra. Ebédre a helyi konyha dolgozói készítettek finomságokat, ugyancsak önkéntes munkában.


Fotók: Három Határ Hírei

 

„Mindenkinek nagy köszönet. Felülmúltuk magunkat! Jó érzés volt látni ennyi szorgos kezet! Minden tiszteletem a lányoké és az asszonyoké, akik csak pakolták a fát és csak pakolták… és legalább annyian voltak, mint a férfiak”- fogalmazott közösségi oldalán Dani Attila, Pusztadobos polgármestere.

Forrás: szon.hu