Vadonatúj buszok a megyében

A hiedelem szerint aki csuklik, emlegetik. Alighanem sokan megemlegetik a pénteki napot, amikor hivatalosan is üzembe helyezték a vadonatúj csuklós buszokat a megyeszékhely forgalmas, Petőfi téri állomásán. Újabban hét MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós, harminchét Credobus Econell 12 és kilenc Credobus Inovell típusú autóbusz járja Szabolcs-Szatmár-Bereg útjait.
– Városunk szempontjából is jelentős a mostani beruházás, hiszen noha helyközi járatokról van szó, az agglomerációt érinti az újítás. Nyíregyházán évek óta tapasztalható a közösségi közlekedés dinamikus fejlődése, a járműállomány frissítése tökéletesen illeszkedik ebbe a képbe – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.
Az 51 ülő- és 55 állóhellyel bíró MAN csuklós buszokkal a Baktalórántháza-Kisvárda, a Kisvárda-Mándok, a Fehérgyarmat-Beregsurány, a Fehérgyarmat-Mátészalka, a Nyíregyháza-Beszterec, a Nyíregyháza-Tiszabercel és a Nyíregyháza-Gávavencsellő vonalakon találkozhatnak az utasok.
– Mindig öröm, ha egy olyan eseményen lehetek jelen, ami előremutató és azt bizonyítja: jó úton haladunk. A kiszámítható, gyors és kényelmes tömegközlekedés mindannyiunk elemi érdeke. A sikeres buszbeszerzés pozitív hatással lesz az emberek mindennapi életére. Üdvözlendő, hogy a szabolcs-szatmár-beregi lakosok modern járműveken közlekedhetnek a továbbiakban – tette hozzá dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő.
A Credobus Econell 12 típusú buszokkal többek között a szatmári és a beregi térségben is lehet találkozni.
– Először is tisztelet és hála a buszsofőröknek, akik munkavégzés közben több órán maszkban vezettek – kezdte felszólalását dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. – Egy politikus számára mindig fontos, ha egy alulról építkező kezdeményezés célba ér. Térségünk autóbuszainak az átlagéletkora magas volt, a Volánbusznak köszönhetően sikerült látványosan korszerűsíteni a járműparkot.
A Credobus Inovell 12 típusú autóbuszok az M3-as sztráda megyei szakaszán is közlekednek.
– Olyan közszolgáltatásról van szó, ami Szabolcs-Szatmár-Bereg legkisebb települését is eléri. A menetrend mindig finomításra szorul, a Volánbusz nyitott és rugalmas e tekintetben is – jegyezte meg Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke.
– A Volánbusz számára kiemelt fontosságú a járműállomány fejlesztése – nyomatékosította dr. Pafféri Zoltán, a társaság elnök-vezérigazgatója. – Az új, 53 darabos beszerzéssel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a teljes állomány több mint 14 százalékát cseréljük le, az átlagéletkor 14,1 évről 12 évre csökken. A MÁV-Volán csoport egységes stratégiai irányításának is köszönhetően egyre színvonalasabb korszerűbb és környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat.
Fotók: Sipeki Péter
Forrás: szon.hu