ASP tájékoztató a Megyeházán – Nyíregyháza

A Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Közgyűlés elnöke – Seszták Oszkár – ASP információs fórumra invitálta az önkormányzatok jegyzőit és polgármestereit.

A felkért előadók közül elsőként az ENEREA (100 % -ban állami – döntő részben megyei - tulajdonú) társaság képviselője – Tislér Bernadett – tartott előadást: a pályázat elnyerését követő lépésekről, mérföldkövekről és az eddigi tapasztalatokról. Informatív prezentációja hamarosan mind az ENEREA, mind a másik résztvevő – a KÖZINFORMATIKA Nonprofit Kft – oldalán elérhető lesz!

A Ritek Zrt. képviseletében - Dr. Kancsár Attila – lépett az emelvényre és kendőzetlen őszinteséggel ígért vért, könnyeket és verítéket, az „Önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja” részfeladatának műszaki tartalmával kapcsolatban. Mindenki figyelmét felhívta: egy megfelelő tapasztalatokkal felvértezett cég felkérése erre a feladatra nemcsak a jelenlegi, de az időközben felmerülő egyéb problémák esetében is garancia lehet a hibátlan teljesítésre. A Ritek tevéje az előadás előtt vetített klipben lassan, de biztosan jutott el az oázisig és megérdemelten oltotta szomját a célszalag átszakítása után.

A KÖZINFORMATIKA képviseletében Vékás Sándor vette kezébe a mikrofont és lépett le az emelvényről – a hallgatókhoz. A működésfejlesztési és szabályozási keretek kialakítása pályázati sorban megfogalmazott iratok elkészítésében ígért segítséget, kiemelve, hogy a pályázatban nevesített szabályzatok csupán indikátorok: az információbiztonsági és az iratkezelési szabályzat a biztosan ellenőrzendő részei lesznek a teljes feladatnak, de a rendszernek csupán elemi – az adminisztratív, a fizikai és a logikai biztonság felmérését követően a törvényben előírt megfeleléshez nem lesznek elegendőek…

Az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó ütemezés közelgő határidejére is kitért: szerződött partnereinknek nincs miért aggódnia. A hivatkozott jogszabályoknak megfelelő szabályzatok elkészítése a rendszer kiépítését követő – annak üzemeltetését biztosító – az információbiztonsági felelősi feladatokat is ellátó - felügyeleti szerződésben foglaltak része: külön díj felszámítása nélkül kapják meg partnereink.

További képek a galériában ide kattintva tekinthetők meg.