Interreg

A Szabolcs – Szatmár - Bereg Megyei Önkormányzat és Nagykálló Város Önkormányzata a RUMOBIL (Negatív Demográfiai Változással Érintett Európai Térségek Városon Kívüli Közlekedése) című projekt keretein belül rajzversenyt hirdetett általános iskolák számára a tömegközlekedés népszerűsítése, valamint a projekt céljainak lakossággal történő minél szélesebb körű megismertetésének céljából. A nyertes rajzok  online szavazóoldalon kerülnek kiválasztásra, amely az a következő linken érhető el:

https://www.survio.com/survey/d/P9P7N4S6T3O6D9V6W

 

 


 

 

Hamarosan RUMOBIL partnerek találkozója lesz

Ozalj-ban és Zagrábban (Horvátország)

 

Hamarosan RUMOBIL partnerek találkozója lesz Horvátországban. Az eseményre 2017. március 1-én Zágrábban és 2-án Ozalj-ban kerül sor. Ozalj turisztikai vonat végállomása lesz, mely egyik tevékenysége a RUMOBIL projektnek.

 

A találkozón bemutatásra kerül a projekt jelenlegi állapota, valamint az elkövetkezendő eseményeket is elmondják a projektben résztvevő partnerek.

A találkozó nyitva áll érdekeltek, politikusok, közlekedési szakemberek, akadémikusok, nem kormányzati szervek részére is.

 

 

Az első napra a szervezők vonatos utazást szerveznek, elhagyva Zágrábot. A fő állomásról lesz az indulás 8:12-kor, Karlovac-ban átszállással, majd 9:35-kor érkezés Ozalj-ba.

A találkozóra az Ozalj-i Városházán kerül sor (Kurilovac 1, Ozalj) 10 órától délután 17:45-ig. Este 18 órától a horvát partner, HŽ Putnički Prijevoz mutatja be a projektben tervezett tevékenységét, mely tartalmazza a turista vonatot is Zágráb, Karlovac és Ozalj között. Összesen 35 vonat fejlesztésére (szervezésére) kerül sor a következő 18 hónapban.

A találkozót követően busszal történik Zágrábba a visszautazás este 10 óra körül, a közös vacsorát követően.

 

A második nap a konferencia 9 órakkor kezdődik az Arcotel Allegra hotelben (Branimirova 29, Zagreb), mely 12:30-kor ér véget.

 

Aki részt kíván venni a találkozón, keresse a projekt vezető partnerét a Sachsen-Anhalti Regionális Fejlesztési és Közlekedési Minisztérium (Németország) kollégáját a Sophie.Golinski@mlv.sachsen-anhalt.de email címen vagy a horvát kommunikációs vezetőt az info@szz.hr email címen.  

 

Angol nyelvű meghívó elérhetősége a RUMOBIL projekt hivatalos és facebook oldalán is elérhető:

http://www.interreg-central.eu/Content.Node/rumobil.html

https://www.facebook.com/Rumobil/?ref=nf