megyeipaktum

FOGLALKOZTATÁSI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYÉBEN

TOP-5.1.1-15-SB1-2016-00001

A program bemutatása

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal - mint konzorciumi partner legfontosabb célja a gazdasági és foglalkoztatási folyamatok pozitív irányú befolyásolása a helyi szereplők segítségével. Ennek érdekében konzorciumvezetőként Paktumszervezet felállítását kezdeményezzük, amihez igyekszünk - mint a projekt elsődleges célcsoportja - a megyei gazdasági szereplők, a munkáltatói versenyszféra, az érdekelt szervezetek, intézmények bevonását megvalósítani. A megye gazdaságának szempontjából kiemelten fontos a foglalkoztatás bővítése, így ezen együttműködéssel segítjük a vállalatok és munkavállalók alkalmazkodását a foglalkoztatáspolitikai, gazdasági és munkaerőpiaci változásokhoz.
A megyei szintű foglalkoztatási együttműködés a megye egészére kiterjedő célokkal és tevékenységekkel fog működni. A foglalkoztatási partnerségek célja egy széles körű térségi, megyei partnerség megszervezése azzal a céllal, hogy azonosításra kerüljenek a térség foglalkoztatási szempontból eredő problémái és mozgósításra kerüljön minden rendelkezésre álló erőforrás, egy integrált közös intézkedési stratégia kialakítása és megvalósítása érdekében. Releváns szereplők bevonásával megyei partnerséget hozunk létre, konzultációk során megyei szintű gazdaság – és foglalkoztatás-fejlesztési helyzetelemzést készítünk, majd stratégiát alkotunk, és elkészítjük a megyei paktum-programot. Ezen feladatok a Megyei Önkormányzat végzi el a Paktumszervezet tagjai által felvetett és egyeztetett javaslataik, tanácsaik alapján.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 5.1.1-15. Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések keretében megvalósuló „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt a megyében 2,593 milliárd Forint megítélt támogatási összeggel lehetőséget teremt a Paktumszervezet által meghatározott célok, feladatok elvégzésére, a megyében a jelen környezeti feltételekhez, a gazdasági szereplők igényeihez igazodó, fenntarthatóbb és támogathatóbb foglalkoztatáspolitika megvalósítására.

Hírek, események

2017.03.30. Paktum Együttműködési Megállapodás hivatalos aláírása: A Foglalkoztatási Paktum Együttműködési Megállapodás aláírásával megalakult a 28 tagú Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Foglalkoztatási Paktumszervezet. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat által vezetett konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 2,5 milliárd forintot fordíthat a megye foglalkoztatási helyzetének javítására 2021. májusáig.Tovább

2017.03.07. Partneri találkozó Prezentáció anyaga

Sajtóanyagok, megjelenések

Paktum szervezet

I. Konzorciumi tagok
1. Konzorcium vezető: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat
2. Konzorciumi partner: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal
II. Együttműködő partnerek:
1. Nyíregyháza Megyei Jogú Város
2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
3. Mátészalka Város Önkormányzata
4. Vásárosnamény Város Önkormányzata
5. Csenger Város Önkormányzata
6. Nyírbogát Nagyközség Önkormányzata
7. Baktalórántháza Város Önkormányzata
8. Nagykálló Város Önkormányzata
9. Ibrány Város Önkormányzata
10. Nyíregyházi Egyetem
11. PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány
12. Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete
13. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara
14. Bereg Többcélú Egyesület
15. Szatmár Leader Közhasznú Egyesület
16. Kisvárdai Szakképzési Centrum
17. Nyíregyházi Szakképzési Centrum
18. Mátészalkai Szakképzési Centrum
19. „PRO-TEAM” Rehabilitációs Nonprofit
20. TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.
21. LEGO Manufacturing Kft.
22. Szatmár Optikai Gyártó és Forgalmazó Kft.
23. MASTER GOOD Kft.
24. KELET Takarékszövetkezet
25. SZAMOS Cipőipari és Kereskedelmi Kft.
26. Szatmári Konzervgyár Kft.
27. MARSO Gumiabroncs és gyorsszerviz hálózat Kft.
28. LADY-LINE ’93 Kereskedelmi és Gyártó Kft.
29. GROSKA és LÁNYAI Gyártó és Kereskedő Kft.

Dokumentumok

Kapcsolat

Foglalkoztatási programok

Feltöltés alatt