INTERREG-ECRR

ECRR (A Reformáció Európai Kulturális Útvonala) Irányelv Konferencia Erfurt, Németország

Fontos eseményéhez érkezik az ECRR (A Reformáció Európai Kulturális Útvonala) projekt, amelyben két magyar partner a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Felső Tisza Többcélú Kistérségi Társulás is érdekelt.  

Az ECRR projekt közel felénél kerül megrendezésre az első nagy, nyilvános rendezvény 2017. november 28-án, Erfurtban.

A rendezvény időpontjára a Reformáció Európai Kulturális Útvonala létrehozásához szükséges főbb tevékenységek is megvalósításra kerülnek.

A konferencia 500., Reformációs évforduló utáni megrendezésével az ECRR fenntartható és tartós lehetőséget kínál a Reformáció és annak kulturális örökségének állandó napirenden tartásához - függetlenül a különleges ünnepektől és megemlékezésektől- valamint a különböző Reformációs mozgalmak és folyamatok célközönséggel történő megismertetéséhez.

 

A projekt rendezvény célja, hogy a bevont régiók fontosabb szereplői között egy kapcsolatrendszer jöjjön létre, amely erősíti az egység és összetartozás érzetét. Ezzel párhuzamosan a kulturális örökségek, a Reformáció kulturális örökségének, az Európai Kulturális Útvonalak regionális fejlesztésének, valamint az oktatás és a túrizmus szerepének fontossága is nagy hangsúlyt kap, annak érdekében, hogy a résztvevők az ebben rejlő lehetőségeket felismerjék.

 

Az esemény fénypontja a Nemzetközi Akcióterv (TAP) ünnepélyes aláírása lesz a „Reformáció Európai Kulturális Útvonala” alapítóinak részéről.

 

További információ az eseményről és a programról a következő linken elérhető:

http://www.interreg-central.eu/Content.Node/ECRR.html