Tematikus munkacsoport ülése

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat tegnap rendezte meg tematikus munkacsoport ülését, a „Szabolcs-Szatmár-Bereg megyefelzárkóztatás-politikai együttműködési programjának megvalósítása” című, EFOP-1.6.3.17-2017-00010 azonosítójú projekthez kapcsolódóan, Hodászon. A rendezvényen egyeztetésre került a munkacsoportok feladata, hogy a projekt célcsoportjainak tematikus üléseket tartson, amely során feltérképezik, feltárják a szolgáltatási hiányok kiküszöbölését segítő együttműködéseket és megoldási javalatokat, fejlesztési lehetőségeket fogalmazzon meg.

A projekt fő célkitűzése megyei szintű koordinációs és konzultációs rendszer kialakításának elindítása, annak érdekében, hogy a felzárkóztatás-politikai együttműködések megyei szinten is formát öltsenek és esélyteremtő módon hassanak vissza az egyes települések lakosságának életére, növelve a szolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférést.

A rendezvény megnyitóján Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke méltatta a projektben dolgozó szakmai megvalósítók elhivatottságát, mely nélkülözhetetlen a projekt sikeressége érdekében. Az eddigi eredményeket Dr. Batári Henrietta felzárkóztatási munkatárs mutatta be, akit Oroszné Obbágy Rita cigánypasztorációs megbízott követett, aki a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye szerepét mutatta be a felzárkózás területén. A szakmai konzultáció előtt még Kanyó Árpád hodászi parókus és Lakatos Sándor, a Hodászi Görögkatolikus Cigányparókia elnöke mutatta be a hodászi cigánypasztoráció múltját és jelenét.